Felle snoekbaarzen, mooie aantallen!

double hook-up
double hook-up

Wat een heerlijke door-de-weekse-dag vandaag! Alleen op een zandgat, nagenoeg geen wind en keihard aanbijtende mooie snoekbaarzen. Veel beter wordt het niet!

Michel en ik zijn vandaag na een paar weken hard werken (Michel) en vakantie (John) weer eens samen aan het vissen. De winterse weersverwachtingen maken dat we nog steeds voor groot water moeten kiezen en we besluiten ons geluk te gaan beproeven op een zandgat aan één van de grote rivieren waar we al vaker visten. Omdat we van anderen horen dat de aanbeten hier meestal toch wat later op de dag komen besluiten we het ’s ochtends rustig aan te doen en spreken we om half tien af op de trailerhelling bij  het zandgat. Het traileren verloopt vlot en 5 minuten later laten we voor het eerst onze shadjes zakken.

We starten op een inmiddels bekend stuk waar een scherp talud loopt en laten onze shads onderaan dit talud rustig hangen. Geen wilde bewegingen in koud water, dat lijkt toch altijd wel de truc te zijn. De start van de dag is dan ook fantastisch; na nog geen 15 minuten hebben we 5 maatse vissen in de boot en daartussen zelfs een double hook up, prachtig! We blijven zo een tijdje doorvissen en de aanbeten blijven lekker doorkomen. Wat opvalt is dat er veel vis “half water” hangt. Ik besluit daarom mijn bijhengel met daaraan een fireball jig met spiering eens heel rustig op te draaien en halverwege een paar keer te “jengelen”. Daarna draai ik rustig verder omhoog door. Beng! Op ongeveer 4 meter onder de boot (dus 6 meter BOVEN de bodem) krijg ik een knal van een aanbeet. Een mooie snoekbaars laat zich al snel zien en heeft dus op grote hoogte de spiering gegrepen! De rest van de dag hebben we wanneer we vis hoog zagen hangen het aas ook half water gepresenteerd. Dit heeft verder niet in vis geresulteerd, wel nog in een mooie aanbeet. Toch is dit wel een interessante waarneming die zeker verder uitgediept moet worden de komende tijd!

double hook-up

double hook-up

Midden op de dag valt het een tijdje stil en zoeken we wat andere stekken op om te kijken of dat beter werkt. Eigenlijk kansloos, want het lijkt met snoekbaars toch echt zo te zijn dat wanneer ze “uit” staan ze dat dan ook overal doen. We gaan dus maar even de benen strekken en trekken de boot de kant op. Het is al met al toch weer een frisse dag met soms licht opvriezende lijnen en lichte sneeuw. Na het ommetje gaan we terug naar de ochtendstek. Al snel haken we weer de eerste vissen waar bij er één zo ongenadig hard over mijn shad heen schuift dat ik mijn hart in mijn keel heb zitten van de schrik. En dat gebeurt een uurtje later bij Michel ook; maar bij hem komt het zo onverwacht en zo hard dat hij zijn hengel bijna kwijt is, dikke pret!

mooie snoekbaars ijssel

fire-ball snoekbaars van half water!

Het einde van de dag is voor Michel; om een voor mij onverklaarbare reden blijft hij vangen en krijg ik ze bijna niet meer te pakken. Maar dan is het al lang een prachtige dag geworden met veel vis en heerlijk rustig vissen in de mooie natuur van Nederland! Wat weer opgevallen is is het moment dat alles stil kan vallen tussen bijtperioden in. En wat verder uitgezocht moet worden is het snoekbaarzen op half water, of beter: ver boven de bodem. Daar zit meer potentie in!

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *