Guus in Ierland

Na een ritje van ander halfuur richting Brussel komen we aan op vliegveld Charleroi. Daar pakken we om 22.30 het vliegtuig naar Shannon,om daar opgehaald te worden door Herman Molenaar van fisherman.nl. Die brengt ons na een ritje door de nacht naar zijn pension, waar we na een bakje koffie gelijk onder de wol gaan.

De volgende dag staat ons een rondrit door het prachtige gebied rond de Shannon te wachten. Dat het hier mooi was wisten we al maar wat Herman ons hier liet zien is onbeschrijfelijk. Het lijkt wel of hier het leven stil heeft gestaan en dat we 50 jaar terug zijn gegaan in de tijd. Je kunt hier uren rond rijden zonder iemand tegen te komen en de mensen die je tegen komt zijn zo anders dan in Nederland. Er is hier een andere mentaliteit. Iedereen heeft nog tijd voor elkaar.

De tweede dag is er een die in het teken staat van de vakantie mogelijk heden via Fisherman. En het is niet gering wat je krijgt voor je geld. Ik kan iedereen die eens een weekje Ierland wilt proberen aanraden om dat via Fisherman te regelen. Herman verzorgt je trip van het begin tot dat je weer terug moet. De service staat hoog in het vaandel bij Herman en dit begint al smorgens met een uitstekend Iers onbijt. Dit laat niets te wensen over. Verder zijn de kamers waar je verblijft in top conditie.

Wat het vissen aangaat kun je bij Herman ook terecht voor de nodige materialen want de zaak van Herman heeft ook een prachtig hengelshop in het pand waar je alles kunt kopen op kunstaasgebied.

Het vissen op de lakes is echter niet weggelegd voor watjes want het is niet zo dat je even 20 snoeken op een dag uit het water trekt daar is het water veel te groot voor. Je moet wel werken voor je snoeken. De kans is wel aanwezig dat je een record snoek vangt want die zwemmen er genoeg rond op Lough derg. Dus voor de echte snoekvissers is dit een uitdaging maar ik kan je verzekeren
dat je wel het nodige geduld op moet kunnen brengen. Als je dit niet erg vindt is dit de mooiste vis vakantie die je kunt bedenken.

Je kunt Herman natuurlijk inhuren voor een dagje vissen. Het wordt dan weer een stukje makelijker want Herman brengt je op de beste stekken. Vangstgarantie kan hij natuurlijk niet geven want het blijft wel vissen natuurlijk en die zijn niet te voorspellen.
Ik kan het je wel aanraden om eerst even een dagje met hem op het water te gaan. Daarna kun dan zelf met een van zijn Alumacrafts het water op gaan en je eigen gang gaan. Het water is zo verschrikkelijk groot dat je in een week tijd te kort hebt om alle stekken te bevissen.

Ik zelf heb ook van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een dag met Herman het water op te gaan. Dit omdat we een aantal nieuwe jerkbaits wilden testen. Dus wij om een uur of 9 het water op maar de wind met een kracht van zo tussen de 5 en 6 maakte het vissen bijna onmogelijk. Je kon met moeite blijven staan in de toch niet al te kleine boot van Herman dus jerken was zeer moeilijk. Toch slaagde Herman er in om een snoek van 97 cm te vangen aan een Guusbait. Ook wist hij er nog een te verspelen van zeken 110 doordat zijn onderlijn afbrak en dat geeft weer maar eens aan dat je altijd je spullen even moet controleren voordat je begint met vissen. Dan gebeuren zulke dingen niet en dan vang je gewoon een prachtige snoek. Verder werd er bij bij nog even een sandra shad van zon 25 cm kapot gebeten door volgens mij toch ook geen klein visje maar daar bleef het bij die dag.

Wat verder ook heel goed geregeld is in Ierland zijn de trailer hellingen het is werkelijk fantastisch om te zien op hoeveel plekken je kunt trailleren daar kunnen ze hier nog wat van leren en allemaal gratis. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een van de mooiste landen is om te vissen. Ik zal zeker nog een keer terug gaan. Dit was voor mij een weekje met mijn vrouw dus ik heb maar een dag gevist maar als ik de volgende keer ga dan ben ik er van overtuigd dat hier mooi vangsten mogelijk zijn.

Groet,
Guus Cornelissen

Wilt u meer info over
Ierland of de reizen die Fisherman aanbied? Kijk dan even op de site:

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 10 oktober, 2014

    echar un vistazo a la página aquí

    Guus in Ierland | The Dutchanglers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *