Echte sport, dichtbij huis!

Prachtige sport op licht materiaal

Vorig jaar heb ik bij toeval een heel mooi siervijvertje vol vis ontdekt. Mijn buurman die geen visser is maar zo af en toe bij een vriend vanaf zijn terras een hengeltje uitgooit zei tegen mij dat hij er alleen maar karper aan kreeg. Ik als wedstrijdvisser stond er wel een beetje kritisch tegenover… Ja,ja ik vis zo vaak met de match, vaste stok en feeder op de vaarten en krijg eigenlijk nooit een karper erop en meneer tikt ze achter elkaar aan z’n haak….. Ik moest maar eens mee gaan, kon ik het zelf eens bekijken. Ik moet eerlijk zeggen de eerste vis die ik aansloeg was een voorntje dus werd ik al argwanender maar daarna…… alleen maar karpertjes! Top, top, top wat een pret op 15 honderdste hoofdlijn en 14 honderdste onderlijn.

Nu wil het zo zijn dat ik dit jaar weer zo’n vijvertje heb ontdekt. Je zou haast denken dat ieder vijvertje hier in de buurt een potentiële karperput is. Echter dit is een vijvertje met nog meer potentie. Zo viste ik van de week precies 2 uur en 15 minuten in dit vijvertje, resultaat: 9 grote brasems, 15 dikke grote voorns en één mooie karper. En twee karpers die te sterk waren… Ik vis nu dan ook met een 16 honderdste onderlijn en 17 honderdste hoofdlijn.

Prachtige sport op licht materiaal

.

Twee dagen erna nog weer 2 uurtjes met mijn zoontje geweest. Ik pakte alleen voorns en een aantal platten en op het laatst nog een mooie karper die mijn zoontje mocht drillen.  Mijn zoontje zelf ving eerst een stuk of 10 voorns, 2 platte en als klap op de vuurpijl een karpertje aan de vaste telescoop met elastiek! Gelukkig bleef ie bij de kant heen en weer zwemmen en nam ie geen spurt naar het midden!

Hier wordt je als vader toch helemaal blij van!?

.

Al met al ruim 4 uur deze week gevist met als resultaat veel vis met veel sport op licht materiaal. Het is wat ik al eerder schreef in mijn artikel “wat kan simpel vissen heerlijk zijn”.  Dicht bij huis en met eenvoudig materiaal kan je de leukste sessies beleven en al helemaal als je dat samen met je kinderen kan doen. Een aanrader om voor jezelf eens uit te zoeken of je ook niet zo’n watertje bij je in de buurt hebt!

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *