Mysterieus voer (12uurs dag-koppelwedstrijd)

Intensieve voorbereiding om 12uur lang te kunnen vissen

Zo, we staan weer met beide benen op de grond. Niet dat ik dit jaar niet echt goed aan het vissen ben maar met mijn vaste maat vissen we de laatste jaren met koppelen altijd de eerste of de tweede plaats. Afgelopen 12uurs nacht-wedstrijd waren we derde wat al tegenvallend was en nu zijn we vierde geworden. Oh, oh, wat kun je een commentaar krijgen van je mede vissers: “ liggen slapen?”, “met brood gevist?“, etc. etc. Maar ja dat hoort erbij, dat doe ik zelf ook als ik goed gevist heb.

Intensieve voorbereiding om 12uur lang te kunnen vissen

.
Wat erg opvallend was tijdens deze koppelwedstrijd, was dat het koppel dat won er echt met kop en schouders bovenuit stak. Dat was ook al zo bij de nachtwedstrijd en nu dus weer. Ik heb ze dan ook even een bezoekje gebracht tijdens de wedstrijd. Er was eigenlijk niets wat echt opviel, als standaard aas werden miniboilies gebruikt (ja, we kunnen dit al tot het standaard aas rekenen….!). Pieren, casters, mais, maden, etc., daar lag het dus niet aan! Verder zag ik de dips (waarmee je je aas kan laten onderscheiden onder water) . Ik geloof in dips maar het is wel zo dat dips de ene dag wel vangen en de andere dag niet en dan is het dus uitzoeken wat wanneer werkt. Blijft er nog een element over: het voer! En daar was wel degelijk iets mee aan de hand!!! Wat een enorme sterke lucht! Van vijf meter afstand was duidelijk te ruiken dat het stonk. Ongelofelijk wat een lucht, waarschijnlijk was dit één van de winnende factoren. Uiteraard werden details niet prijsgegeven…….

Edwin die met vismaat Eddy dit jaar de koppelwedstrijden wonnen!

.
Marco en ik besloten om aan de overkant van de Lage Vaart te beginnen, op zich altijd een goede keuze maar in dit geval een lastige want er stond de hele dag een zeer sterke stroming. Een 60 grams korf bleef niet liggen bij een normale opstelling; de hengeltop moest dus vertikaal omhoog, alsof je aan het zeevissen bent of aan een zeer sterk stromende rivier zit. Een ander nadeel was dat je heeeel veeel aanbeten had alleen…… : allemaal baarsjes! En daar zitten wij als kilo vangers niet echt op te wachten. Ik heb zelfs op een maïskorrel nog twee baarsjes gevangen, waarschijnlijk door de harde stroming waarin de maïskorrel lekker op en neer ging!?

.

Uiteindelijk hebben we 23 kilo bij elkaar gevist wat dus erg tegenviel. Maar ja dat zet je weer op scherp en motiveert om zelf weer eens alle voerregisters de aankomende visdagen open te trekken en veel te experimenteren. Dit is iets waar ik dagelijks in mijn werk ook mee bezig ben dus dat komt goed uit: ik heb al een aantal ideetjes, ook voor stinkvoertjes :-))

Binnenkort weer de laatste vier competitie wedstrijden, ik heb er zin in.

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *