Nieuwe serie: steur en zalm in de USA!

Dale Murff

Vanaf deze week verschijnt er een nieuwe serie op de Dutchanglers site. Dale Murff, een Amerikaanse vriend van mij en fanatiek visser op steur en zalm in de Columbia rivier in Oregon, USA zal de komende weken een serie artikelen schrijven over deze visserij. Dale is een visser met jarenlange ervaring en met een scherp oog voor de technieken rond het vissen op deze vissoorten en alles wat je helpt om hierbij succesvol te zijn. Ook kent hij veel details van het overheidsprogramma rond het managen van het lokale visbestand en is hij ondertussen ook volledig bevoegd en actief als visgids in dit gebied.

Dale Murff

Ik heb Dale leren kennen toen ik met Marijke, mijn vrouw, ongeveer 10 jaar terug op vakantie was in deze regio. Arnout Terlouw had toen net in de Beet een artikel geschreven over de visserij op steur in deze rivier en dat wilde ik wel eens meemaken. We kwamen in contact met Dale via een collega van Marijke die in deze regio werkte. Het werd een groot succes; niet alleen vanwege de prachtige visserij en de spectaculaire drills en vissen maar vooral ook door de vriendschap die we ontwikkelden. Julie (Dale’s vrouw), Marijke, Dale en ik hebben elkaar sindsdien meerdere keren gezien en Dale & Julie zijn een paar jaar terug ook in Nederland geweest.Ik heb toen de gelegenheid gehad hen van onze visserij op snoek, snoekbaars en karper te laten genieten. En inderdaad: Julie ving de eerste snoek en Dale gelijk een metersnoek….!

Dale’s metersnoek in Nederland

Ik heb meerdere keren op de Columbia rivier gevist met Dale. Alleen of met collega’s, bijvoorbeeld op doorreis voor mijn werk, en met mijn gezin en mijn ouders, tijdens een zomervakantie. Zo heeft ook mijn vader zijn steur en zalm gevangen en dat vond ik echt een prachtig moment! Ook al ving die ouwe de eerste vis…… Elke keer was het weer een belevenis. De natuur is overweldigend, de rivier is kolossaal en complex qua structuur, de visserij vereist ervaring omdat de vis constant migreert. En iedere keer wist Dale ervoor te zorgen dat we de vis aan boord wisten te krijgen.

Mijn eerste steur met Dale

Ik vind het erg leuk dat Dale de moeite heeft genomen om op onze Dutchanglers site zijn ervaringen te delen. Uiteraard schrijft hij in het Engels en ik zal dan ook zelf de artikelen vertalen. De artikelen plaatsen we zowel in het Engels als in het Nederlands.

Ik hoop dat jullie van de verhalen en informatie zullen genieten. En als je vragen of opmerkingen hebt, laat ze dan weten via de reacties die je kunt geven bij elk artikel Als het kan in het Engels, maar Nederlands is natuurlijk ook goed. Ik weet zeker dat Dale hier graag verder op reageert!

Het eerste artikel verschijnt komend weekend!

John Smit

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Arno schreef:

    Wie is die magere man naast Dale? ;-)

    Ik kijk uit naar de verhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *