Review 1: SPRO Adventage Method Feeder

Bij het testen van de materialen hebben we van tevoren goed nagedacht op basis van welke aspecten we wilden gaan testen. Geen kritiekloze reviews op basis van alleen maar visuele waarnemingen maar gewoon lekker in de praktijk vissen met de aangeleverde materialen om daar vervolgens ons oordeel op te baseren.

Als testlocatie kozen we voor de Jachthaven in Deventer, een mooi en divers water met flinke diepteverschillen, er is meestal wel een visje te vangen en je kunt er ook goed op afstand vissen. Alle ingrediënten dus aanwezig om goede tests te kunnen uitvoeren.

Mochten jullie nog andere aspecten van het materiaal belicht willen zien of hebben jullie suggesties voor volgende reviews, stuur dan een mailtje naar info@dutchanglers.nl en we gaan kijken wat we kunnen regelen

 

Van SPRO ontvingen wij een method feeder om te testen. Het Method feederen is de laatste jaren in een enorme stroomversnelling gekomen, wij waren er dus blij mee.

Met deze set werd een tweetal dagen test gevist. Aan de hengel moest ik heel erg wennen, omdat ik zelf alleen parabolische feederhengels bezit en deze een behoorlijke top-actie bezit. In combinatie met een vrij kort handvat en lange blank, voelde de hengel niet in balans. Na een redelijk aantal worpen rond de 50 meter kwam de korf toch elke keer netjes op de zelfde plek en viste de combinatie eigenlijk best goed. Een aantal mooie brasems trokken de vrij stug ogende hengel goed krom en werd de vis subtiel afgedrild. De molen is een apart verhaal, in dit prijs segment behoort hij zeker bij de top, ongelofelijke complete molen, draait goed, spoelt goed op mooie dikke lijnbeugel en een uitstekende slip, op vele fronten zeer goed in te zetten. Al met al een prima combinatie maar waar je een beetje tijd in moet steken om de juiste slag met ingooien te pakken te krijgen. Hierbij moet ik wel opmerken dat voor mij de meeste credits in deze combinatie naar de molen gaan.

Hieronder een overzicht van onze bevindingen van deze materialen nadat ze door ons getest waren. Hopelijk geeft het voor degene die met deze visserij willen beginnen een goed beeld.

 SPRO Advantage Method Feeder:

Eigenschappen Cijfer
Lengte 390 cm
Werpgewicht 25 tot 65 gram
Actie Top actie
Looks & Feel
Design Zwart met goedkleurige wikkelingen rond de ogen

7

Handvat Kurk/ foam combi, zeer mooi kurk!

7.5

Reelhouder Spro met draaisluiting.

7

Ogen, verdeling 15 inclusief top. Twee poots ogen

7

Blank Carbon

6.5

Inzetbaarheid Method/ gewone feeder

7

Prijs/ kwaliteitsverhouding Prima

7

.

Aanvullende informatie:

Ik heb deze hengel ingezet als normale feeder, omdat deze techniek voor ligt op het water waar we getest hebben ten opzichte van de method-feeder techniek. De hengel heeft een behoorlijke top-actie wat ikzelf nooit zo prettig vindt. Ik geef zelf de voorkeur aan een meer parabolische actie maar dat is natuurlijk persoonlijk. De hengel gooide wel precies en door de lengte was de afstand van 42 meter gemakkelijk te halen. Al met al wel en voldoende voor deze methodfeeder.

 

Molen: SPRO Passion 740

Eigenschappen Cijfer
Gewicht 303 gram
Snelheid 5.0 : 1
Looks & Feel
Design Mat zwart met holle goudkleurige beugel, alu spoel

9

Mechanisch Draait lekker soepel, geen speling op de as

8

Werpeigenschap Geeft perfect lijn af en spoelt weer strak op

8

Slip werking Fijne slipafstelling ook onder hoge druk

9

Overall Zeer complete molen

8.5

Inzetbaarheid Zeer breed, witvis, roofvis, zeevis, etc.

8.5

Prijs/ kwaliteitsverhouding Uitstekend

9

 

 .

 Aanvullende informatie:

Tijdens de testdag heb ik deze molen op alle verschillende onderdelen behoorlijk op de proef gesteld. Wat me al snel opviel was dat deze molen op alle fronten zijn mannetje staat.

Ik was om zeer aangenaam verrast over deze molen die in mijn ogen absoluut niet onderdoet voor molens uit het topsegment. Ikzelf gebruik alleen maar molens uit het topsegment van Shimano en Daiwa (vanaf €150,-), maar deze molen doet daar echt niet voor onder!

Qua looks, technische eigenschappen, gebruiksgemak, maar vooral prijs-/kwaliteitsverhouding een aanrader voor een breed vispubliek.

 

Lijn:  Gamakatsu G-Line 0.22 mm

Eigenschappen Cijfer
Trekkracht 5.8 kg

8

Souplesse Soepel

7.5

Schuurbestendigheid Goed

7

Knoopvastheid Goed

8

.

Aanvullende informatie:

Waarschijnlijk lag de lijn niet goed op de spoel en gooide ik 2 maal achter elkaar een korf eraf. Na een paar keer rustig ingooien en weer indraaien was de kink eruit en heb ik geen problemen meer ondervonden, lijn hield zich uitstekend, zeer geschikt voor de method.

.

Ben Hakstege, Jeroen Vloon, Arne Lodeweges

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *