De natuur ontwaakt maar de vissen slapen nog

De stek is in ieder geval perfect

Ondanks de wat matige berichten voor dit paasweekeinde is er toch nog een zeeltsessie vervist in het water waar Jeroen de laatste keer nog een mooie vis van 7 pond wist te verschalken.

Dit keer waren de omstandigheden alleen wat minder rooskleurig vanwege een vrij hoog waterpeil dat de weg naar de stek wat ontoegankelijk maakte en de gezakte watertemperaturen. Daar waar we de laatste keer nog op 10,5 graden watertemperatuur zaten kwamen we nu niet veel verder dan 8,5 graden.

De stek is wat lastig te bereiken

Eigenlijk is dat wel een beetje op de kritische grens als het gaat om het actief zijn van de vis en dat bleek ook, verder dan wat fraaie foto’s van ontluikend natuurschoon en de nodige regenbuien kwamen we niet.

Nieuwe zoetwaterkraaien (meerkoeten) in wording

De kikkers zijn al een stuk verder, je ziet de staartjes al

Op de maandag scheen de zon zeker in de ochtend leuk door de ramen heen en na een ochtendwandeling met de kids zocht ik nog even een ondiep en dus snel opwarmend stadswatertje op waar ik een tiental plekjes met mais aanvoerde.

Gewapend met een 1 lbs penhengel stond ik een uurtje later weer aan het water waar ik 3 karpertjes ving die leuk sport gaven op de toch wel wat lichte stok en waar ik er ook nog 2 loste.  Toch nog even heerlijk met een kromme hengel gestaan dus we kunnen er weer even tegenaan :)

De vis waar ik de meeste moeite mee had mocht even op de foto

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *