Onregelmatige vangsten

Buurman Piet met een hybride vis; iemand ervaring mee??

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen was er weer eens eentje waar je geen pijl op kon trekken. Ikzelf had een week ervoor weer eens voorgevist en vond het toen al moeilijk om te beslissen of ik met pieren, mais of met boilies moest vissen. De wedstrijd ervoor won ik de wedstrijd met boilies terwijl ik bij het voorvissen geen beet op de boilie heb gehad! Raar eigenlijk want beide wedstrijden werden aan de Lage Vaart in Flevoland vervist. Alleen zat er +/- 10 km tussen de beide locaties. Tijdens het voorvissen voor deze wedstrijd viel mij op dat je ontzettend veel beten van baars kreeg; pieren bleven dus lastig. Maar als je ermee door bleef vissen kreeg je uiteindelijk wel bliek en een brasem tussendoor. Ik besloot dus op pieren te gokken.

.
Marco, mijn vaste (koppel)maat, zat drie plekken verder en wist mij binnen 10 minuten al te melden dat hij een brasem in het net had en dat hij er al een verspeeld had. Ik had nog geen beet gehad…. Ik zat met pieren, hij met mais. Hij viste aan de overkant, ik gokte op het midden. Dat was dus wel even een aanslag op mijn motivatie om mijn systeem vol te houden….. Ik bleef elke vijf minuten gooien, precies zoals ik ook voorgevist had; dat zou toch uiteindelijk vis moeten opleveren! Nadat ik op een gegeven moment regelmatig een visje in het net kreeg, voornamelijk bliek en baars, ging mijn buurman opeens brasem vangen! Dat schiet natuurlijk veel harder op qua gewicht dan dat wat ik aan het vangen was. Maar in ieder geva zat de grotere vis in de buurt! Apart detail: mijn buurman ving uiteindelijk ruim 12 kg terwijl zijn vaste vismaat naast hem zat, met hetzelfde voer, op dezelfde afstand etc, etc maar vis kreeg ‘ie niet in het net. Heel apart.

Ik kreeg in de eerste helft nog een mooie aanbeet van een brasem, sloeg hem aan, voelde even heel goed, maar had hem toen ook al weer gelost. Een paar verwensingen gingen over het water…. Op hetzelfde moment zag ik Marco van zijn kist afkomen. Hij was een vis aan het drillen, en het moest wel iets bijzonders zijn anders ga je niet van je kist af! Na een lange dril schept ‘ie een karper van vijf en halve kilo! Kijk, dat zijn “opschieters”, zeker als het overgrote deel van de vissers niet echt aan het vangen is! De vis was overigens in zijn staart gehaakt en bij het scheppen was het haakje er al bijna uitgegaan. Hoeveel mazzel moet je hebben……., maar wel netjes en rustig uitgedrild en gevangen.

Marco met een rustig uitgedrilde karper die flink bijdroeg aan de winst in deze wedstrijd!!

.

In de tweede helft vang ik in hetzelfde tempo door en heb de mazzel dat ik in het laatste uur nog twee mooie brasem als bonus-vissen mag vangen. Ik houd het erop dat dat komt omdat ik constant ( elke vijf minuten ) een korf vol aas gebracht heb, o.a casters, wormen en mais.
Bij weging blijkt dat Marco de wedstrijd wint met ruim 12,5 kg. Ikzelf word 8e maar doe wederom goede zaken voor het eindklassement.
Nummer één en twee zijn nu wel bekend; die moeten onderling uitmaken wie er dit seizoen gaat winnen. Het verschil tussen beiden is slechts één punt! Plaats drie wordt bepaald tussen vier deelnemers: dat wordt dus ook nog spannend de laatste wedstrijd. Ik heb er in ieder geval al zin in!!

Nog even een foto van een deelnemer (Piet!) die een hybride vis ving met het uiterlijk van een grote brede brasem maar met de schubben en bek van een winde. Ik had dit nog nooit gezien: iemand anders ervaring met hybride vissen?

Buurman Piet met een hybride vis; iemand ervaring mee??

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Harrie schreef:

    Had er vandaag ook zo eentje
    Kan alleen de foto niet uploaden hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *