Lac de Flamousse, deel 2

Zelfde model als zijn voorganger maar een totaal andere kleur.
Het is inmiddels aarde donker geworden en we zijn ondanks de goede vangsten blij dat we kunnen gaan slapen. Ongeveer 4 uur later staat Hans met een kromme hengel dus dat betekent dat ik er ook uit moet om assistentie te verlenen en te scheppen. Hans is ook nog steeds dwars af en drilt er behoorlijk fors op los. Zo hard zelfs dat ik me nog even afvraag of ie hoopt dat ie eraf knalt zodat ie zijn nest weer in kan :)
Als de vis in het net ligt zien we eigenlijk pas wat een fantastische vis dit is. Na weging blijkt het de lang verwachte 41er te zijn, geweldig en zeer dik verdiend voor Hans.

Hans uit zijn dak met deze topvis!

.

We krijgen amper tijd om onze ogen dicht te doen als de aanbeten weer beginnen op te lopen. Er komen nog wat kleinere exemplaren op de kant en een aantal mooie dikke twintigers.

Mooie mid twintiger in de ochtend.

.

Zelfde model als zijn voorganger maar een totaal andere kleur.

.

Na de foto’s van Hans zijn 41er zetten we de vis direct terug en is het tijd voor koffie. Hans is weer aan de beurt dus ik hoop dat ie snel beet krijgt, jullie snappen wel waarom.
Amper 2 minuten nadat de vis terug is gezet knalt er alweer een hengel af, echt lekker. Als de vis na enkele minuten voor het eerst te zien is hebben we al gauw door dat het weer om een behoorlijke vis gaat. De vis wordt geschept en we kijken mekaar zeer stom en verbaasd aan. Het blijkt de 5 minuten eerder teruggezette vis te zijn! Hij zit in zijn kop gehaakt, hoe verzin je het.
We onthaken de vis in het net en zetten hem weer terug, die staat tenslotte al op de foto. Ongelooflijk, dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

Alle hengels worden ververst en we gaan eerst maar eens eten. We eten 9 eieren per persoon, dit lijkt veel maar als je ze scrambled dan valt het allemaal best mee hoor. Met een gierende hartklep kletsen we vervolgens 2 bakken koffie weg en we zijn er weer helemaal klaar voor.

Stijf van de salmonella toch nog in staat om de volgende run te pakken.

.

Ondertussen is de zon flink gaan schijnen en die brandt toch wel flink op onze porseleinen huidjes. Zeer gunstig want we kunnen wel een kleurtje gebruiken. Opnieuw een keiharde run. De koffie vliegt door de lucht en ik sprint naar de hengel. Ondanks de vele aanbeten lukt het me niet om rustig naar een hengel te lopen, de adrenaline kick blijft gewoon altijd aanwezig.

Een hoge 30er

.

Het is inmiddels steeds drukker geworden in de arm die we bevissen. Een stel Belgen snappen er al helemaal niks meer van. Ze hebben slecht 2 vissen gevangen en hun hengels liggen inmiddels op dezelfde hoogte als die van ons. Gelukkig voor ons hebben ze geen 30mm pop-up en dat willen we deze sessie nog maar niet aan hun verklappen.

Sanne met haar baby fisch.

.

Het is ergens in de middag als ik een hengel wil verversen. Ik pak de hengel en voel dat er iets aanhangt. Het is Hans zijn beurt en ik geef hem de hengel. Ik denk dat hij er wel blij mee is achteraf want het is een oude spiegel van 44pond. Zo Hans, verbreek je je record eventjes voor de 2e keer deze sessie!

Oude spiegel en een nieuw record voor Hansje de zeelt.

.

Vol ongeloof tikken we eerst maar eens een paar Brinky’s weg, dit moet gevierd worden. Hans heeft gelukkig ook wat Kronenburg biertjes meegenomen dus daar kan alles mooi mee worden weggespoeld. Eigenlijk hou ik helemaal niet van bier, maar ik drink het om stoer te doen er erbij te horen. Het werkt!

Een paar biertjes en je hoort er weer helemaal bij.

.

Het is weer rustiger geworden met de aanbeten en we vermoeden dat het wel eens zou kunnen komen door het voergedrag van de Belgen. Om de een of andere reden denken ze de vissen naar hun toe te lokken door maar massaal te gaan dumpen.
We hebben ook het idee dat de stekken aardig zijn afgeroomd ondertussen en dat het de rest van de week wel eens rustig kan worden.
Na uitgebreid overleg besluiten we na aankomende nacht te verkassen naar een geheel ander water dat onder de zelfde vergunning valt. Deze keus kan natuurlijk ook geheel verkeerd uitpakken maar dat risico willen we wel nemen.

 

Hans vangt de laaste nacht nog een brute spiegel van 38p. We hebben nu 18 vissen en dat is een mooie score vinden we.
Hoe zal het echter op het nieuwe water gaan, dat is de grote hamvraag voor vandaag.
Wellicht zullen de 30mm pop-ups niet goed werken, maar dan hebben we altijd nog de nieuwe boile van Cipro bij ons.

Ik ben eigenlijk niet van kant en klare boilies, maar deze boilie is samengesteld door Bernard van Kapel, en dan kan je er met een gerust hart wel wat kilo’s van dumpen. De boilie komt pas uit in 2013 en we hebben 20 kg bij ons. Verder is het en bal met een totaal andere basismix als de gemiddelde boilie. Dus niet een boilie uit een assortiment waarvan iedere bal dezelfde basismix heeft en wordt gepimpt met een flavour, want zo lust ik er nog wel een paar. Cipro is wat dat betreft echt een onderscheidend merk.

Op naar Lac de ST” eelpanne!

Over enkele dagen het laatste deel van de trip….

Laurens van Emmerik

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *