Lac de Flamousse/St’Eelpanne, deel 3

Mooi begin op het nieuwe water.

Binnen slechts 40 minuten hebben we alle spullen ingepakt en in de auto gedonderd, dit moet een nieuw record zijn. We rijden naar het nieuwe water en er zijn 2 anders vissers, wederom Engelsen. We maken een praatje en een van hun heeft 2 behoorlijke vissen gevangen de afgelopen dagen, alleen is het de laatste 12 uur stil met de aanbeten. We zetten het kamp weer op en de hengels worden uitgevaren. We proberen verschillende aassoorten, waaronder dus de nieuwe Cipro boilie. Uiteraard zitten de 30mm pop-up ook op 2 hengels.

Ongeveer 3uur later loopt een van de hengels strak en ik begin al te tieren omdat het zo te zien een brasem lijkt te zijn. Gelukkig is dit niet het geval en ik kan op de foto met een mooie spiegel van 16kg.

Mooi begin op het nieuwe water.

.

Hierna blijft het rustig, snachts word er nog 1 vis bijgevangen.

Toch weer die pop-up….

.

De volgende ochtend is het eerst tijd voor een gruwelijk ontbijt van een eitje of 10. Dit kunnen we wel gebruiken aangezien het de hele dag miezerig weer is en je dus genoodzaakt bent om in de tent te blijven. (Ik zie eigenlijk nog steeds niet het verband tussen 10 eieren en regen, maar goed).

Tegen het eind van de middag krijg ik weer een ”brasem aanbeet”. Het is echter wel een forse ”brasem”, welgeteld 22,5kg.

Forse 22,5kg ”brasem” op de Cipro bal.

.

Niet lang hierna is Hans weer aan de beurt.

Mooi, nu ben ik weer aan de beurt :P

.

We varen de hengels voor de komende nacht opnieuw uit, dit moet goed gaan komen nu…… Raar genoeg krijgen we geen enkele aanbeet meer, desalniettemin mogen we absoluut niet klagen, we hebben al redelijk wat mooie vissen gevangen. De volgende ochtend is het goed fris, het ijs zit op de tent. Dit is natuurlijk ook niet positief voor de vis, alhoewel die snachts niet in de tent zitten. Ik zit te bedenken hoe we ons aas kunnen aanpassen zodat het toch weer wat anders is…..hmmm, een dooiertje van een ei op de hair misschien? Ik draai een hengel in en doe er een halve Cipro bal aan, ja, je weet het nooit, de vis zit er gewoon, wellicht trappen ze erin. De hengel word uitgevaren en we ploffen neer op de stoel. Het is half 9 smorgens en Hans duwt een fles bier in me knuistjes. ”Jemigs kerol, ben je ni goed”? vraag ik hem nog. Om stoer te doen zuip ik hem toch maar op, stiekem neem ik nog een Rennie anders sla ik een modder figuur. Na 45 minuten nog geen beet, ”jammer Lautje, ik had meer van je verwacht”. Terwijl we nog wat zitten te lachen jankt de ”halve boilie” hengel af. We besluiten na de vangst nog maar een hengel te voorzien van zo een halve bal. Terwijl ik hem uitvaar knalt hengel nummer 1 alweer af, wat gaan we nou toch beleven joh?

De komende uren is het een waar gekkenhuis, we krijgen hengel nummer 6 gewoon niet in omdat er geen tijd voor is. Hieronder enkele vissen:

Fraaie schub.

.

Hans heeft patent op ”Knieks “‘.

.

Dit gaat goed zo.

.

.

19kg bruut geweld.

.

.

24kg, de grootste van de sessie.

.

.

Wederom een 21,5kg spiegel!

.

Wat een top dag!

.

Het gaat uiteraard niet steeds zo door, en in de avond beseffen we eigenlijk pas wat er is gebeurd. Er zijn natuurlijk ook een aantal vissen van 20p gevangen die dag, mooie vissen, maar er zaten grote knapen tussen. Het valt in het begin van de avond stil en pas de volgende middag knalt er weer een hengel af.

Amper bijgekomen van de vorige dag.

.

We krijgen nog 1 aanbeet als het net donker word, ook deze vangen we. De volgende ochtend is het alweer tijd om naar huis te gaan.

We vangen die week in totaal 45 vissen waarvan er niet een los is geschoten of verspeeld. Perfect, ik teken ervoor. We kunnen terug kijken op een fantastische week waarin bijna alles meezat. Meerdere records werden gebroken, wat te denken van 95 eieren in 6 dagen…….. Deze trip werd mede zo succesvol dankzij een aantal waardevolle tips van Bernard, nog bedankt!

De afsluiter van de sessie.

.

Laurens van Emmerik

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *