Mooi begin

Hapje eten en even opwarmen

Eind 2010, Roel belt mij op of ik zondag misschien nog tijd heb om een dagje te vissen en aangezien ik al een tijd niet het water op geweest ben lijkt me dit een goed plan. Zeker nadat ik gehoord had dat de mannen die dit spelletje echt goed door hebben ook nog eens lekker gevangen hadden met een paar mooie dikke vissen de laatste tijd, was ik lekker enthousiast.

Aangekomen bij de trailerhelling blijkt dat deze er nog niet helemaal lekker bij ligt omdat er een dun laagje ijs op de helling ligt, ik ben niet echt een held met dit soort omstandigheden en ben dan ook blij dat enkele oosterburen mij voor gaan wat enkele hilarische taferelen oplevert maar ook erg in het genre : dit ging maar net goed.

Maar ok, nadat er een paar auto’s de helling op en af zijn gegaan is deze goed te doen en besluit ik de boot er ook in te rijden, inmiddels zijn HJ en Michel ook gearriveerd en gaan we gezamenlijk op pad naar de eerste stekken. Al vlug zien we dat HJ zijn eerste vis vangt en even later ook Michel.  Zelf krijg ik een enorme beuk op mijn hengel maar deze vis lost al net zo snel weer.

Het vissen is taai, taaier dan gedacht, regelmatig wisselen we van shad van klein naar groot en van  vorkstaart naar schoepstaart, af een toe een frummel maar hangen ho maar. Als we gezamenlijk even aan wal stappen en de balans op maken lopen Roel en ik echt achter, we doen het niet echt anders dan de anderen, een dood aasvisje aan de bijhengel en een shad aan de handhengel dat is toch wat de vis in de boot moet brengen.

Hapje eten en even opwarmen

HJ overtuigd me ervan dat de vis er een keer op moet klappen en met een nieuw opportunisme beginnen we aan de 2e helft. De heren vangen elk nog een aantal mooie vissen maar bij ons wil het eigenlijk niet lukken, af en toe een aanbeet en dat is het.

Ik besluit om een “nichterig” roze culprit eraan te hangen en net als Michel even langs komt om een paar voorntjes te halen bij ons en ik de hengel even hoog op moet tillen omdat mijn hengel anders tussen de boten in komt, voel ik een frummel op mijn hengel. Ik sta direct op scherp en sla niet aan maar laat de shad gecontroleerd zakken waarna een kei harde beuk volgt, HANGEN.  Ik voel direct dat dit een beste vis is, mijn ideale vertikaal stok is namelijk een omgebouwde top van een karper stok, hard maar door het vele gebruik soepeler geworden en je voelt echt alles, de hengel gaat dan ook mooi rond en ik voel de druk in het handvat.

Als de vis boven komt ben ik eerst verbaasd en dan een oerkreet, ik denk werkelijk dat ik een meter heb gevangen en zeg Michel dan ook dat ik wel benieuwd ben naar de hengel die hij in de snoekbaars metercompetitie uitreikt aan de winnaar ervan. “Helaas” de vis is “slechts” 95 cm maar is wel direct een nieuw PR in het nieuwe jaar met 1 cm erbij!  Gaaf Gaaf Gaaf, slechts één vis op een hele dag vissen, maar wat een begin van 2011.

Ben met een fraaie vis van 95cm

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ben schreef:

    Ja af en toe moet je mazzel hebben! ;-)

  2. John schreef:

    Gave vis en mazzel dat je een ervaren 90+schepper aan boord had! :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *