Snoek(baars) updates

Met collega Martijn op pad die meteen een straf snoekbaars PR wist neer te zetten

Het schrijven voor een site als de Dutchanglers brengt grappige mechanismen met zich mee. Als je een maandje geen of bijna geen berichten plaatst krijg je al vragen per mail binnen of je nog wel vist of dat je misschien alleen maar zit te blanken :) Nu valt dat laatste alleszins mee, Volkmar en ondergetekende hebben de maand September enorm uitgehaald met het vissen op roofblei (daarover later deze maand meer) Daarnaast heb ik de nodige pogingen gewaagd op snoek en snoekbaars en er is zelfs nog op karper gevist tijdens de laatste warme septemberdagen.

De pogingen die ik samen met Volkmar op grote snoek waagde liepen vaak op niets uit. We kozen voor potentieel groot en het werd eigenlijk elke keer niks, we sloegen mis, losten onze vissen en hadden er onder de streep gewoon geen geluk mee. De snoekbaarzen lieten zich gelukkig wel van hun beste kant zien en ook grote baars kwam langs.

Hieronder een fotoverslagje van de vangsten uit September en Oktober.

Hendrik-Jan Verheij

Met collega Martijn op pad die meteen een straf snoekbaars PR wist neer te zetten

 

Volkmar met een net niet 50-er op een behoorlijk grote aasvis bestemd voor snoek

 

1 oktober, 30 graden, 30 snoekbaarzen en zwemmen in een kribvak, het moet niet gekker worden

Elkaar meer dan 10 jaar niet gezien en wat is er dan mooier om lekker werpend snoekbaarzen te vangen op de grootste rivier van .nl

 

Double hookups

 

31 pond schub tijdens de laatste warme septemberdagen op een zinkend vlokje

Kribvakjes uittikken op de IJssel…. ze zitten er heus wel

Ook Volkmar wist de snoukboarzen te raken

 

Biggetjes op getrolde pluggen

De lelijkste snoekbaars sinds tijden maar wel een dikke 70-er

Een kneitertje op een taaie dag

Samen met John dezelfde vis haken op 2 shads… het kan echt

In oktober staan er een paar mooie sessies geplanned dus wie weet kunnen we ook weer eens een paar fraaie metersnoeken op de gevoelige plaat zetten.

Hendrik-Jan Verheij

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Joop schreef:

  HJ,

  Dan kan je het iig goed zien. Begrijp ik het goed dat de “gewoon, omdat het kan”-factor ook een rol speelt? Nice hoor, mooiste apparaat op de markt als je het mij vraagt. Lijkt mij erg fijn om diepte meter en SI te combineren in “inventarisatie”-fases.

  Gr Joop

 2. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Hoi Joop,

  Ene is een fishfinder en de andere een gps

  En daarbij worden we natuurlijk ook ouder :P

  HJ

 3. Joop schreef:

  DA-ers,

  Mooie verslagen weer, gelijk ook de complimenten voor de Aspmania, supertoffe filmpjes: hulde voor de filmer die voldoende geduld heeft om onder die omstandigheden te filmen ipv te vissen!

  Inhoudelijk vraagje: Ik zie dat HJ (net als Willem Stolk: laatste roofvis) 2 Humminbird 900 “fishingsystems” onder elkaar geplaatst heeft. Hoe dat zo? Beginnen de jaartjes te tellen en is dit een moderne vorm van een leesbril of kijken jullie tussendoor een filmpje ;-)?

  Zonder gekheid: Ben zelf al de koning te rijk met mijn 800-serie “breedbeeld”, dus ben wel benieuwd wat de aanleiding van de aanschaf van 2 900-ers? Welke functies combineer je op deze wijze? En voor welke visserij zet je dit specifiek in?

  Gr Joop

 4. Ben schreef:

  We zullen zien Roel, volgende week zullen we de balans aan het eind van de dag opmaken nu gaat het erop aankomen, laatste paar potjes vissen iets gevangen wat benoemenswaardig was?
  ;-)

 5. Roel schreef:

  Beste Ben,

  Je hebt al je vis-geluk voor 2011 verbruikt in Lyngseidet in Juni. We voorspelden al dat er geen metersnoeken meer gevangen zouden worden dit jaar – jij vond dat prima – en dat komt nu gewoon uit !? Volgend jaar weer joh !

  Gr Roel

 6. Ben schreef:

  Mooie vissen weer, bij mij mocht het ook niet echt lukken met de metersnoeken, 2 lossers in het oppervlak Grr!! Groter net aangeschaft! Volgens de geleerden heb ik al mijn geluk in Noorwegen gebruikt maar hopelijk volgende week meer geluk met DA dag! Snoekbaarzen bleven over het algemeen wel hangen.

  Gr en tot volgende week
  Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *