We zijn er weer :)

Boven de magische grens

Recent kreeg ik al regelmatig de vraag of er eigenlijk nog wel eens gevist werd. Nu deed ik dat best wel maar de motivatie om er verslagen van te schrijven ontbrak toch met grote regelmaat. Drukte op het werk en privé zorgden ervoor dat de verslaglegging wat achter bleef.  Gevist werd er wel genoeg en ook plannen voor het najaar en de winter waren volop aanwezig. Samen met Jacques zat ik tot in September veelvuldig de graskarpers achterna in de hoop op een nazomer 50 ponder maar hoewel we best wat vissen vingen kwam die toch niet boven water.

Samen met Volkmar en anderen viste ik ook diverse roofbleisessies die weliswaar niet zo succesvol waren als eerdere jaren maar waarin we toch enkele fraaie roofbleien wisten te vangen waaronder een paar vissen boven de magische grens van 80.

Boven de magische grens

Heerlijke visserij

De plannen om in het najaar achter een metersnoekbaars aan te gaan werden kort opgestart maar gingen even zo snel weer in de ijskast door NKS verplichtingen en en werkdruk. Dat pakken we vanaf heden weer op.

In het najaar viste ik wat sessies op groot water met baars als doel en samen met Volkmar ving ik een paar prachtige snoeken, de verslagen zijn al eerder op de site te lezen geweest. Ook viste ik samen met Bas een aantal keren gericht op snoek waarbij we meerdere malen zeer goed vingen. Geen enorme exemplaren maar met meerdere metervissen voor Bas, een leuke en leerzame ervaring voor hem.

Een van de metervissen voor Bas

November kwam en eindelijk vond ik ook de tijd en rust om weer eens lekker gericht achter een aantal specimens aan te gaan. Samen met Volkmar dook ik een haven in waar we na urenlang geen actie te zien toch nog een paar mooie vissen uit het water wisten te trekken. Voor mij een dikke metersnoek en een negentiger en voor Volkmar een fraaie veertiger baars op een toch niet onaanzienlijke dode aasvis.

Dikke meterbak na uren niets

Fraaie baars op grote dode aasvis

Als laatste gingen Volkmar, Bas en ik een middag op zoek naar dikke snoekbaarzen op een taai en moeilijk water. Volkmar vangt hier een mooie 70-er op de fireball en ik krijg een paar mooie beten op de dobber die allemaal niet blijven hangen. De dag eindigd met een fraaie zonsondergang die naar ik hoop een mooie rustige najaars winterperiode gaat inluiden. Uiteraard gaan we daar ook weer wat vaker verslag van doen.

Fraaie vis op de fireball

Genieten

Lekker in alle rust genieten van de omgeving en af en toe eens een dikke vis, ik ben er aan toe :)

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. jurian van de graaf schreef:

    mooi vissen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *