Groepmeelhuysweg, donder en bliksem!

Met een brasem zat je gelijk in de top, het overgrote deel was nl. voorn!
De meeste mensen zullen zeggen: “Groepmeelhuysweg? Nooit van gehoord, kun je daar vis vangen?”. Standaard antwoord bij de meeste wedstrijdvissers is dan: “slecht water, geen vis en erg helder water”…… Laat dit jaar het water nu totaal anders zijn: ten eerste vissen we er twee weken eerder dan normaal. Ten tweede is het water is niet zo helder als normaal en ten derde heeft het de hele week geregend dus de sluis stond open om het water af te voeren wat resulteerde in veel stroming. Al met al factoren die de vis aanmoedigden om te azen. Niet dat we nu de ene grote brasem na de andere zaten te vangen maar een net vol voorn en bliekjes was goed haalbaar.
Ik had een week voor de wedstrijd zelf al tweemaal met de match gezeten om te proberen of ik de dobber in de stroom goed kon managen mocht het met de vaste stok niet vlotten. De wedstrijd was namelijk een dobber wedstrijd wat inhoudt dat de dobber het lood moet kunnen dragen. Wat mij opviel was dat ik alleen maar bliek, baars en voorn ving; ik heb dus ook besloten om het voer aan te passen en vol op de  voorn te gokken. Ik besluit om met een 1.5 grams matchdobbertje te beginnen en een 3 grams dobber en een 4 grams dobber als extra topset klaar te leggen vanwege de harde stroming.

Matchdobbertje van 1,5gr was minimaal nodig tot soms wel 5 gram toe!

.

De tweede  inworp van de dobber zeilt ‘ie direct onder: eerst dacht ik dat de stroom hem opgepakt had maar bij aanslaan (ik sla altijd aan ook als ik twijfel) voel ik toch redelijke weerstand, een grote bliek van 800 gram is het resultaat. Ik vang hierna regelmatig een visje, het meest kleine voorntjes, waarbij ik lange driften maak van ongeveer vier meter. En elke keer wordt de dobber ergens in de drift onderschept door een visje! Ik besluit om er maar eens twee grote pieren aan te doen gedrenkt in de brasem killer. Bijna direct vang ik er twee grote baarzen mee maar daarna valt het helemaal stil. In de pauze blijkt dat er niet echt veel gevangen is bij mijn medevissers dus geeft dat een redelijk uitgangspunt voor de tweede helft! De pauze die normaal een kwartier duurt, duurt nu alleen iets meer dan een half uur omdat het toch wel erg hard dondert en bliksemt…. Helaas weet ik in de tweede helft maar vier visjes bij te vangen en dat blijkt niet genoeg om in de top mee te doen. Ook omdat een aantal vissers ook nog een brasem weten te haken wat natuurlijk veel harder aantelt dan voorn.

Met een brasem zat je gelijk in de top, het overgrote deel was nl. voorn!

.

Toch is het uiteindelijk zeer positief verlopen omdat mijn directe “concurrenten” achter mij eindigen en heb ik nog steeds zicht op een plaats bij de eerste vijf! Plaats 1,2 en 3 zijn zo goed als zeker vergeven met nog drie wedstrijden te gaan.

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *