Geen Pieren, Geen Vis

Power feeder bracht geen vis

Zaterdag was alweer de vierde wedstrijd van onze wintercompetitie, de derde was door de kou afgelast. Deze vierde wedstrijd was wederom geen succes over de gehele wedstrijd. Om maar direct met de deur in huis te vallen, de winnaar had nog geen 2500 gram. Zes vissers hadden helemaal geen vis.

Bij veel deelnemers ging het net niet het water in

.

Hiermee moest je al blij zijn.

.

Omdat ik zelf altijd probeer de oorzaak te achterhalen vraag ik mijzelf af waar het aan kan liggen:

1- Zitten we op het verkeerde stuk van het Amsterdam Rijnkanaal (ARK)?

2- Gebruik ik het verkeerde voer?

3- Zitten we met zijn allen op de verkeerde lijn te vissen?

Omdat ik meerdere competities en wedstrijden volg op het ARK weet ik één ding vrij zeker; we vissen deze winter verkeerd. In andere competities worden er meerdere wedstrijden met dubbele cijfers gewonnen dus de oorzaak van de slechte vangsten zal voor een groot gedeelte bij ons zelf liggen. Ik ben er van overtuigd dat er verschil zit in de diverse stukken van het ARK maar zoveel is volgens mij onmogelijk. In het voer kan het bijna niet zitten dan zou er echt wel iemand bij zitten met het juiste voer.

Zitten we op de juiste afstand?

Bij ons in de competitie vissen eigenlijk alle vissers op een relatief korte afstand. Als ik het heel goed heb gezien waren de meeste vissers tussen de 13 en 26 meter aan het vissen. Ikzelf ben begonnen op de 16 meter lijn maar kon daar geen aanbeten uitlokken. Ik heb het nog even geprobeerd tussen de 23 en 26 meter maar daar lag ik voordurend in de rotte bladeren. Als laatste ben ik nog 2 uur naar de overkant gegaan op 90 meter, achteraf  was het misschien toch beter geweest om op een meter of 70 te gaan vissen maar ik ben er van overtuigd dat op afstand vissen toch meer vis moet gaan opleveren.

Zitten we met de juiste techniek te vissen?

In de winter zijn de vissen over het algemeen veel voorzichtiger dan in de zomer; dus de techniek en systeem zal er zeker op aangepast moeten worden Dunnere lijnen, kleinere haken en langere onderlijnen zijn het eerste waar je aan denkt. Omdat ik niet heel vaak aan het ARK vis is mij dit ook wel eens duur komen te staan. Vis je namelijk tegen de overkant aan en je krijgt een aanbeet op een dunne lijn met een micro haakje ( dat is voor mij alles kleiner vanaf maat 16 ) en er komt een grote duwbak aan dan weet je eigenlijk al bij voorbaat dat het een verloren zaak is. De snelheid waarmee je moet inhalen en de druk van het water spelen tegen je. Ikzelf vis dus eigenlijk nooit dunner dan 12 honderdste en haak 14, niet te dundradig! Alleen als er heel weinig scheepvaart is of heel dicht aan je eigen kant vist kun je het eens proberen.

Geen pieren…..

Als laatste baalde ik ook nog even. In het vorige verslag noemde ik al dat ik pieren ging gebruiken, helaas was het zeer moeilijk om afgelopen vrijdag aan pieren te komen. In diverse zaken was geen pier te krijgen en in mijn eigen compostbak….was alles bevroren :-(. Deze moet ik van het voorjaar weer opnieuw opstarten.

Dus volgende wedstrijd toch maar weer een ander voertje proberen, proberen aan pieren te komen en toch meer uitproberen op diverse afstanden en het vis technisch proberen anders aan te pakken. Mocht het volgende wedstrijd beter gaan dan kom ik hierop terug.

Ben Hakstege

Het winnende netje vis

.

Plaats 2

.

Power feeder bracht geen vis

.

Power feeder met dito molen

 

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *