Frankrijk de laatste week

De nieuwe stek aan de Tarn

Vrijdags de 2e week vaar ik samen met Bas richting onze nieuwe plek die circa 700 meter stroomafwaarts ligt. We peilen de rivier hier wat uit met een hengel en de visvinder en zien dat het onder de eigen kant flink diep is, er staat maar liefst 9 meter water zo’n 5 meter uit de kant.

Naar de overkant loopt het weer op en ligt er een talud van 45 graden wat eindigt in een ondiepe plaat van een halve meter diep die vol ligt met dode bomen. Niet echt een ideaalplaatje, vissen op de plaat wordt hem niet en het talud is knettersteil en er lig een dun laagje modder dat ongetwijfeld van de plaat afkomstig zal zijn.

Toch probeer ik met een big grippa lood om wat houvast te krijgen op het talud en dat lukt wonderbaarlijk goed. Zelfs met wat trekwerk uit de boot blijf het lood goed liggen. We besluiten dan ook om vanaf 4 tot 8 meter diepte het hele talud vol te strooien met mais, pellets en boilies. Er gaat zeker zo’n 10 kilo aan aas in en met nog 10 kilo boilies over zal ik me deze week flink in moeten houden om niet halverweg zonder te zitten. Dat wordt volgend jaar 60 kilo boilies meenemen :)

De nieuwe stek aan de Tarn

De andere ochtend pakken we de auto in die door Anita naar het nieuwe huisje wordt gereden daar waar ik met een boot vol hengels over de rivier naar ons nieuwe plekje toevaar. We zitten op een schitterende lokatie vlak bij een brug en het huisje is prima. Snel de spullen uitladen, boodschappen doen en niet veel later springen Bas en Fleur van de duikplank af de rivier in en vaar ik de eerste hengels uit.

Tijdens het uitvaren zie ik al een prima vis op de stek uit het water springen en als niet veel later de hengels liggen en het eerste biertje open gaat blijkt de voorvoer actie succes te hebben gehad wanneer binnen 10 minuten de eerste hengel er vandoor knalt. Wederom een strakke schub die even boven water komt kijken. Door te blijven voeren blijven de beten ook komen en het is qua vangsten net of ik nog op de plek van de week daarvoor zit, de ene vis na de andere wordt gevangen.Toch heb ik deze week ook een andere missie, het vangen van een grote meerval aan een boeienmontage. Samen met Jose, de huiseigenaar wordt het ‘bassin aux vifs’ even volgetikt met halfwas brasempjes en zeeltjes en ik installeer 2 boeien langs het talud aan de overzijde en 1 boei onder de eigen kant. 3 avonden vis ik zo tot 2 uur ’s nachts met boeien maar ik kan hoog en laag springen, beet krijg ik nooit.

Le bassin aux vifs

Boeienvissen onder een palmboom met een glas wijn :)

Aan het eind van de laatste week haken Bas en ik nog twee keer aan bij een frans vispartijtje waar onder het genot van een bbq en de nodigie aperitieven met de feeder en lichte vastloodmontages wordt gevist. Er worden mooie kroeskarpers (of giebels) gevangen en het is een prima afsluiting van de vakantie.

Volgend jaar hopen we hier weer te zijn.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Hoi Auke,

  Nee hoor…. die zijn of gaan met vakantie en verder is het gewoon erg traag.

  Water is overwegend te warm voor snoek dus we doen lekker kalm aan en vissen wat op karper waarbij er niet al teveel bijzonders te melden is.

  HJ

 2. Auke schreef:

  Hallo HJ,

  Mooie vangsten hoor zo vanaf je terras met een natje en een droogje binnen handbereik. Perfect in balans ook met het familieleven, bestaat er wat mooiers? Denk het niet!

  Je lijkt je overigens wel op eenzame hoogte te bevinden met je vangsten, hebben de andere ‘Dutchies’ de hengel soms aan de wilgen gehangen?

  Groeten, Auke
  >(((((((“>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *