Le Tarn et ses gros carpes

We noemen hem kleinduimpje :)

De dagen die volgen blijft de stek goed lopen. We vangen werkelijk de ene na de andere vis op de aangevoerde stek waarbij er regelmatig zeer goede vissen tussendoor lopen.

We noemen hem kleinduimpje :)

En weer terug

Het wachten is dan ook op een echte topper die hier ongetwijfeld moet zwemmen. Het probleem is daarbij om de kleinere vissen te omzeilen zodat deze vis ook een kans krijgt. Ik besluit dan ook om een hengel iets verder van de voerplek af te leggen en deze helemaal ‘single’ te vissen. Ik vis met 3 hengels totaal en kan er best eentje opofferen zo is het idee, de twee ‘vissende’ hengels vangen vis genoeg dus dat houdt me wel bezig.

De twee vissende hengels houden mij wel bezig

De dinsdagochtend heb ik de 3 hengels net uitgevaren als de eerste alweer vertrekt, als ik deze oppak vertrekt meteen nummer 2 en terwijl ik in de boot spring hanteerd Anita de 2e hengel. Ik voel al snel dat ik geen bijzondere vis aan de lijn heb en maak dan ook korte metten tijdens de dril uit de boot. Snel de vis in het net, haak eruit en terug ermee. De vis die nog geen 15 pond weegt glijdt snel weer weg de diepte in en ik race naar de kant waar ik inmiddels ook Bas zie staan die de ‘single’ hengel in zijn knuisten heeft, een driedubbel run is een feit.

Anita wordt snel verlost van de hengel en de vis, dit keer een twintiger en samen met Bas spring ik weer op de boot en varen we naar het midden van de Tarn. In eerste instantie denk ik aan een meerval gezien het geweld aan de andere kant van de lijn. Na een dril van een aantal minuten vangen we de eerste glimp op als we een grote lichte vlek onder de boot zien die al snel geen meerval maar een monstrueuze karper blijkt te zijn.

29 kilo vs. 23 kilo

De vis geeft goed partij maar moet uiteindelijk het onderspit delven en glijdt over het schepnetkoord heen. Een mooi vader zoon moment volgt als we allebei beseffen dat er een enorme schubkarper in het net ligt en onder luide uitroepen dat het een ‘bak’ is varen we naar de kant waar de vis op de mat in volle glorie wordt bewondert. De waymaster geeft na aftrek van de mat een strakke 23 kilo aan. Je kunt het slechter treffen :)

23 kilo schubkarper uit de Tarn

Bas ziet het niet zitten om met de vis op de foto te gaan die slechts 6 kilo minder weegt dan hij en dus neem ik de honneurs waar. Niet veel later glijdt de vis weer statig weg in het melkachtige Tarn water. Tot een volgende keer !

De Blackbass is deze week in het geheel niet los, de locals vangen praktisch niks en de paar pogingen die ik zelf doe leveren elke keer 1 a 2 visjes op die qua formaat geen naam mogen hebben. Het PR blackbass wordt opgekrikt naar een 30 centimeter waarbij mini spinnerbaits de beste vangers blijken te zijn. Ook al mijn pogingen om werpend en vertikalend een dikke meerval te vangen geven nul op rekest.

Blackbass au spinnerbait

De rest van de week wordt er daarom dan ook vol ingezet op meerval en karper op de statische manier, de stek loopt, er komen dikke vissen vanaf en we hebben nog een week in een ander huisje waarin ik eens een aantal avonden met boeien wil gaan vissen.

39 pond Tarn schub

Bas avec silure

Het zijn niet allemaal giganten

Behoorlijk wat dertigers op de 26 millimeter balle

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Tim schreef:

  Lekker bezig, heren! :) Wat een bakken van een karpers zeg.

 2. Edwin vd Elsaker schreef:

  Hey Hj,

  Het is jammer dat het geen olympische sport is,anders gaan alle plakken naar persoon in kwestie,nog veel drilplezier daar.
  Best wel een beetje balen dat je ver weg bent,anders kwam ik naast je zitten!

  Groet Edwin

 3. Michel schreef:

  Wat je noemt een “vis”vakantie, tjonge. Van de hoeveelheid vis die jullie vangen kan een gemiddeld dorp in een willekeurig afrikaans land een jaar lang eten;) Succes met boeien!

 4. John schreef:

  Tsjonge….. zit er ook kleine vis? John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *