Lac de Flamousse, deel 1

Knalt direct af, zul je altijd zien

Eigenlijk ben ik nog gaar van de afgelopen week in Frankrijk en dat is maar goed ook. Uitgerust terug komen kan betekenen dat het erg rustig is geweest. Vrijdag 6 april moet ik eerst nog werken tot 14:00uur en het plan is om dan even te gaan slapen. Uiteindelijk is dit niet gelukt en heb ik maar ongeveer een kleine 50 minuten plat gelegen. Dit gaat niet werken en we gaan de auto dan maar volladen. Alles is al weken van te voren klaargezet dus het is een kwestie van inladen, heerlijk. Hans en Astrid zijn om 20:00uur bij mij en we gaan de komende sessie maar alvast even bespreken. De nodige sterke verhalen passeren de revue weer. Als Hans het verhaal begint te vertellen dat zijn ouders hem op zijn 7e een keer zijn vergeten mee te nemen uit het winkelcentrum besluit ik de joker in te zetten en stel voor om te gaan rijden. Avonds om 23:00uur gaan we richting Lac de Flamousse en dat is een rit van een goede 9uur.

Ik heb inmiddels geruime tijd niet geslapen en kijk al uit naar het moment dat we er zijn. Na ongeveer 400km stoppen we even om de benen te strekken en 10min later zijn we alweer op pad. De ene na de andere energiedrink baant zich een weg door mijn slokdarm, heerlijk. Normaal hou ik niet van die troep, maar het is wel een wondermiddel om wakker te blijven. En dat is volgens mij niet zozeer door de ingrediƫnten maar door het feit dat je zo vreselijk moet toiletteren van dat spul dat je wel wakker moet blijven. We hebben een portofoon set bij ons en dat is ook een leuk tijdverdrijf, beetje kletsen met je voorganger en stoer praten, ohw wat zijn we geweldig bla bla. Na 600 km begin ik toch echt in te kakken. Sanne slaapt inmiddels op de bijrijders stoel en ik moet mezelf wakker zien te houden en Hans achterna rijden. Ik heb het hele plan al in me hoofd voor als we aankomen op Lac de Flamousse:

* Auto leegruimen

* Spullen naar de stek brengen

* Tent opzetten en alles op orde maken

* Dan eerst een paar uur slapen en dan pas de hengels in, ik trek het echt niet meer.

Het is inmiddels 06:00 smorgens en we moeten nog een dik uur rijden. De auto van Hans heeft inmiddels 4 achterlichten zo scheel ben ik van het kijken en ik sla mezelf meerdere keren in me gezicht om wakker te blijven. Ik besluit mijn gordel maar eens om te doen want veiligheid staat wel voorop deze sessie. Ik probeer nog een Evergreen crunchy naar binnen te werken maar die is me toch een partijtje droog. Hij gaat het raam uit want ik heb geen zin om de eerste visdag al met stoflongen op me stretcher te liggen. Na 900km zijn we eindelijk op de plaats delict, we zijn allemaal dwars af maar bij het zien van het water gaat er toch weer wat bloed stromen. Oke, we gaan alles opzetten en dan toch eerst de hengels erin en dan eindelijk slapen. We gaan naar een grote langgerekte arm van het water, hier staat de zon al een tijd op en dat kan wellicht gunstig zijn.

Goed, we kunnen even een stuk overslaan want om 13:45uur liggen de hengels pas in en kunnen we eindelijk op onze stretchers neerploffen…….heerlijk. Ja, je voelt hem al aankomen…….

Knalt direct af, zul je altijd zien

.

De eerste vis van de sessie ligt op de mat, dat is vrij vlot. Hups hengel er weer in en slapen met je kadaver zeg ik tegen Hans. Amper 30 minuten later staat Hans met dezelfde hengel in zijn knuisten. (we vissen run om run, gewoon,omdat het kan!)

Dat slapen word een drama Hans, let maar op

.

Het is de testhengel die voor de 2e keer is afgeknald, amper 30minuten na elkaar. De testhengel is de hengel waar we gewoon mee experimenteren. Deze sessie is hij voorzien van een hele dikke 30mm pop-up in de kleur zwart. Ja, hoe verzin je het, maar als je met 6 hengels vist dan kan je makkelijk gek doen met 1 van die latten, en dat schijnt nu gunstig uit te pakken. De 30mm pop-ups hebben we thuis gemaakt en we hebben er een stuk of 15 bij ons. Mochten we tekort hebben kunnen we ze ter plekke maken omdat we de mix en de eieren hebben meegenomen. We hebben hem voorzien van een eenvoudige Scopex flavour.

Goed, dit kan geluk zijn geweest dus ik knal nu toch echt weer op me bed neer hoor Hansje.

Niemand gaat hier slapen voorlopig

.

Oke, dit begint gek te worden, 3 vissen in amper 1,5 uur, allemaal op de grote pop-up unit. Toeval of….? Ik draai me andere hengel in en voorzie hem van zo’n zelfde bal als de test hengel. Als het echt aan de bal ligt dan moet deze ook afgaan, anders ligt die testhengel gewoon op een goede stek voor dit moment. Amper 30 minuten later gaat ook deze hengel er vandoor, ongelooflijk hoe je met een ander aas de vis kan verleiden.

Ongekend hoe ze die bal naar binnen werken

.

We zijn inmiddels wel over onze slaap heen, wat een goede start en wat treffen we het een keer. Dat we allebei een uitgescheten-gorillabillen-gezicht hebben dat zal ons een worst zijn. Als de vis zo los is op het aas moet je het er gelijk van nemen toch.

Het valt even stil en we werken wat vrije uitloop eieren naar binnen. Daar knapt een mens van op zeg. Nadat ik amper de dooier heb doorgeslikt tetteren er 2 hengels tegelijk af, kikkuh!

Schitterende vis en een uitgescheten gorillabillengezicht

.

Brute spiegel en de man met 4 achterlichten

.

30mm pop-up meisje Sanne

.

We hadden natuurlijk nooit verwacht dat de grote pop-up zo’n succes zou zijn, aan de andere kant kan groot aas een killer zijn waar andere mensen alleen met klein aas vissen. Vlak naast ons zijn een stel Belgen komen zitten, maar die hebben tot nu toe geen enkele vis gevangen. Zeer opvallend want in principe zouden hun de vis moeten kunnen onderscheppen voor ze bij ons kunnen komen. Gelukkig voor ons vissen ze met alle hengels hetzelfde en dat geeft ons nog meer vertrouwen.

Het is inmiddels schemerig aan het worden en het is iets rustiger geworden. De hengels gaan opnieuw uit en we ploffen eindelijk neer. Als dit zo door gaat dan hoeft Hans morgen alleen nog maar een kist om me heen te timmeren. We zijn dwars en dwars af. Snachts worden er nog 6 vissen gevangen, waaronder een zeer bruut exemplaar voor Hans. Een vis waar hij al zolang op zat te wachten en dik verdiend heeft……wat zou deze sessie nog gaan brengen, we zijn er pas net….

Word vervolgd….

Laurens van Emmerik

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Auke schreef:

    Wat een geweldige naam voor een viswater, klinkt op zn Frans toch een stuk chiquer dan ons 3-letterige equivalent ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *