Snoekbaars walhalla

Een heerlijk dagje weg met Volkmar en Michel en Arno om eens lekker de snoekbaarzen achter de schubben aan te zitten. De avond ervoor heb ik alles al klaargelegd zodat in de morgen de wekker wat later kan gaan. Niet dat het helpt, want ook nu weer ben ik ruim op tijd wakker en al snel heb ik de boot achter de auto hangen.

Visjes in de bun, hengels in het hengelvak en terwijl ik net de boot controleer komt volkmar aanrijden waarna hij snel de spullen in de boot laadt zodat we richting de benzinepomp op de A1 kunnen gaan waar ik met Michel heb afgesproken. Daar aangekomen nemen we een bak koffie en al snel komen Michel en Arno aanrijden waarna, de nodige grappen verder, we achter Michel aanrijden.

Vandaag naar nieuw water, om er te komen zijn we een flinke tijd onderweg en het is dus ook al ruim licht als we bij de helling arriveren. We zijn de enigen en al snel dobberen de 2 lunds op het water en geven we de boten de sporen op weg naar de eerste stek.

Op die eerste stek gebeurt er bij ons niet veel, daar waar Arno al snel een visje drilt moeten wij het met wat flauwe aanbeten en lossers doen en na een goed uur is dat nog niet veel beter. Een sms van Arno die ons meldt dat ze een bever zien kan natuurlijk niet onbeantwoord blijven en na een snel telefoontje, hoe diep en met welk kunstaas ze die dan wel gevangen hebben is het wel duidelijk dat het geen grap is en we besluiten ook eens te gaan kijken.

Inderdaad zit in er in de oeverzone een bever die wat rondjes zwemt en af en toe op de kant zijn vacht poetst. Schitterend om te zien natuurlijk en op de elektro kruipen we wat dichterbij en probeert volkmar wat foto’s te schieten. Helaas wat onscherp door het beperkte licht maar toch goed te zien.

bever

bever

Michel heeft inmiddels de nodige video’s gemaakt:


Rond het middaguur zitten we tegen de 10 vissen aan en besluiten we even lekker een lunch te pakken op de kant. Snel de boot aangelegd en met erwtensoep, macaroni, bockworst en sateh ballen wordt er even lekker genoten en bijgekletst. Inmiddels is de zon doorgekomen en dat lijkt ook de bijtlust van de snoekbaarzen te hebben bevorderd want ook Michel en Arno kunnen goeie vangsten noteren.

hj-1

zware loodkoppen

Snel dus weer het water op en vanaf dat moment gaan ze werkelijk los, daar waar we in de ochtend soms twijfelden aan de aanwezigheid van ├╝berhaupt een snoekbaars knallen ze er nu echt overal waar we vissen keihard op. De teller loopt dan ook hard op en aangezien het ook nog eens allemaal goeie maatse vissen zijn hebben we dikke pret.

Wel worden we een klein beetje naar huis gevist door Michel en Arno die overduidelijk meer aan het vangen zijn dan wij, maar aangezien wij ook flink meedelen in de feestveugde mag dat de pret niet drukken. De volgende keer is het weer onze beurt :p

Aangezien we tegen het eind van de middag nog een stuk moeten varen naar de helling houden we het rond een uur of 4 voor gezien. Machtig lekker gevist, heerlijk gevangen, genoten van de natuur en alle vissen onbeschadigd weer terug. Het was weer een genoegen om zo een dag op het water te mogen zijn.
hj-2

Catch en Release

volkmar-1

hjvolkmar-2

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *