Texas, dag 5: kwartet 100 ponders compleet!

Roel met 207cm en 13 pond prachtige vis!

Omdat we gisteren veel aanbeten kregen aan het eind van de middag, beginnen we vandaag later en zijn we van plan tot de vroege avond door te vissen. Dat wordt dus uitslapen, we mogen tot 6.30 blijven liggen. Om 7.30  zijn we op weg om voor de derde en laatste keer de stek te gaan bevissen die al drie 100 ponders opleverde.
Kirk Kirkland is behalve visgids ook een bevlogen jager, niets is veilig voor hem. Net wanneer hij in de opsomming van Texaans jachtwild aangekomen is bij de coyote, zien we een coyote van nabij in de buurt van de trailer helling – kadootje !
Hendrik-Jan en John vissen vandaag met Byron, die van plan is een lange “run” stroomopwaarts te maken met zijn 150 pk Yamaha aangedreven boot, naar een gebied waar zelfs de oude baas nog nooit geweest is. Een gebied waar volgens Byron ook geen bow-hunters de gar komen verstoren. De plek waar gevist wordt is inderdaad afgelegen, in het recente verleden is hier niet commercieel op schildpad gejaagd waardoor onze “Ninja Mutants”overal aanwezig zijn. Op een goed moment is er een run op alle 4 de hengels – alle vier turtles !  Gelukkig worden er ook nog een aantal gars gevangen, met een mooie 60 ponder voor John. Conclusie van deze strategie – er gaat behoorlijk wat vistijd verloren met de lange run, door de onbekendheid met de stekken is het lang zoeken naar goed te bevissen plekken, en wisten we niet dat er hier zoveel schildpadden zaten, terwijl de gar echt overal aanwezig is op de Trinity.

140cm prachtige vis

Michel en Roel vissen vandaag met Kirk, die besluit het geluk dichterbij te zoeken. Nadat op de eerste plek de vier hengels uitgezet zijn, wordt aan de overkant een plekje in de schaduw onder een boom opgezocht. Een vijfde hengel wordt be-aasd en met een kleine zwiep achter de boot geworpen. Na een minuutje of 10 zien we kleine tikjes op de dobber. Kirk voelt eens of dit een vis of een turtle is. Wanneer even later langzaam de dobber richting het midden van de Trinity gaat is het duidelijk dat we te maken hebben met een vis. Bij het aanslaan meent Roel dat het een redelijke vis is van een pondje of 30-40, hoe fout kun je zijn als na een paar minuten drillen de vis in het midden van de rivier dicht bij de bodem blijft zwemmen, met de hengel maximaal gekromd. Net als bij grote snoek blijft ook de grote gar langzaam zwemmend op de bodem met af en toe een fikse uithaal. De dril is heerlijk, wat een gevecht leveren deze grote vissen! Nadat Kirk de gar met de lasso de boot in gehaald heeft blijkt het kwartet 100 ponders compleet – 207 cm bij 163 lbs – de zwaarste vis zover. Het gedroomde doel voor de vakantie – een grote 100+ ponds vis voor iedereen is gehaald !! De gar-dame in kwestie blijkt een brommerig type te zijn die geregeld blaast door de kieuwen en haar bek open heeft, wat een aantal mooie plaatjes oplevert.

De droom van elke tandarts

Roel met 207cm en 163 pond prachtige vis!

In de jacht op de volgende grote vis vangt Michel die middag nog vier gars, waarvan nog een mooie 50 ponder op dezelfde stek die HJ gisteren zijn grote vis opleverde

Harde vechter van 50pond

Weer terug aangekomen bij de “trailerhelling” zijn we gespannen. Mischien moeten we voor de goede orde melden dat het een 25 meter lange, 45 graden steile, onverharde blubber helling is. Nadat de boot van Byron met de 150 pk motor op de trailer geschoven is, blijkt de V6 Dodge 4×4 niet in staat de helling op te komen. Vader en zoon Kirkland hebben echter wel vaker met dit bijtje gehakt – de 8 mm kabel wordt van de lier van Kirks Dodge, die boven aan de helling staat, bevestigd en zo wordt de combinatie naar boven getrokken, OK dit is echt outdoor.

Traileren in “the outdoors”

Super tevreden gaan we voor de laatste keer naar Country Lake Motel in Trinity – het doel voor de vakantie is gehaald! Allemaal een mooie 100+ vis! Morgen gaan we zo’n 50 mijl verder noordelijk naar Palestine TX, waar Kirk doorgaans zijn performances in TV shows opneemt – vol verwachting klopt ons hart !

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. admin schreef:

  Hoi Andre,

  Het vissen onder begeleiding van gidsen is wel aan te bevelen. Zonder boot, auto waar je mee kunt traileren en überhaupt de lokatie van boothellingen wordt het toch gewoon veel lastiger.

  Op de Trinity zelf is het daarnaast het varen ook nog eens best wel link. Veel troep in het water en nare ondiepten zorgen ervoor dat een beetje lokale kennis wel lekker is.

  Als je dit zelf zou willen doen heb je denk ik toch zeker een maand nodig om aasvissen te vangen, een boot te regelen, stekken te zoeken en dan is success nog steeds niet verzekerd.

  Hendrik-Jan Verheij

 2. andre Engels schreef:

  Wat een mooie vissen, en leuke verhalen , dit is toch wel iets
  anders dan meervallen.
  Moet je altijd vissen onder begeleiding van gidsen?
  groet Andre

 3. Volkmar schreef:

  HJ, Roel, John & Michel

  Hij gaat lekker daar met die Texas Gars! Wat een monsters en inderdaad erg tof dat iedereen zijn target vis al heeft!

  Komende zomer maar met de 2 grammers naar ‘de plas’ om qua sport nog een beetje in de buurt te komen :- ) Succes de komende dagen! Ik blijf wel lekker alligatorgar-aas vangen hier in de polders…

  Groet,
  Volkmar

 4. hcd schreef:

  Gefeliciteerd vissers!!!!Wat een verhalen zullen jullie hebben.
  Voor de gidsen een zeer goede “binne-komer” op de visbeurs in Rotterdam.Wat zijn de coordinaten op de rivier? ik kijk op Google earth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *