De Haat/ Liefde verhouding met het ARK

Marco kon nog lachen maar ving alleen een stel zwart bek grondels

Na een goede voorjaarswedstrijd was ik dubbel gemotiveerd om aan de zomercompetitie te beginnen. Ik heb sowieso veel zin om te vissen want mijn 2 nieuwe handgebouwde heavy feeders met nieuwe stradics zien er niet alleen mooi uit maar gooien ook subliem. Verder nog 2 Zammataro light feeders ( meer medium dan light ) gekocht met mijn ”oude” Stradics GTM erop. Ook niet verkeerd om mee te vissen, al met al sets die gevist moeten worden.

feeder

Nieuwe set feeders

.

Nou is het Amsterdam Rijnkanaal, want dat is waar de eerste wedstrijd van Almere altijd vervist wordt, een water waar ik een haat liefde verhouding mee heb. Soms vis ik er heel goed en een andere keer totaal waardeloos. Waarom weet ik nog steeds niet; voor mij een moeilijk in te schatten water, waarschijnlijk omdat ik er gewoon te weinig vis.

Ook deze wedstrijd was weer een wedstrijd van veel uitproberen. Bij mij deed de 20 meter lijn het eigenlijk vanaf het begin redelijk dus ben ik daar de hele wedstrijd blijven vissen. Ik ving een aantal vissen waarna ik een aantal vissen achter elkaar loste. Bij mij rijst dan de vraag: “ vis ik te kort, reageer ik te snel of te laat? “ Ik ben van een 80cm onderlijn haak 12 met 12/00 naar een meter onderlijn gegaan. Ik zag af en toe een heel klein tikje maar bij inhalen waren de casters en de maden eraf of leeggezogen. Dit gebeurde driemaal achter elkaar…. Nog meer twijfel, toch maar terug naar 80cm of blijven vissen met een meter onderlijn? Ik besluit terug te gaan naar 80 cm met een grotere haak. Wat mij in de voorjaarscompetitie voordeel gaf geeft mij nu een nadeel. Haak 10 met een 16/00 lijn leveren helemaal geen aanbeet meer op. Snel weer terug naar 12/00 met haak 12. De beten komen direct terug! Gelukkig liggen ze er nog.

Voor mijn doen heb ik deze wedstrijd heel veel gevoerd. Mede door de vele boten ben je genoodzaakt om telkens weer voer en aas te brengen; volle korven met casters hielden de vissen aan de praat. Zo kon ik nog een aantal mooie vissen landen waaronder 2 redelijke brasems en een aantal dikke voorns. Bij weging zie ik ook wat er waarschijnlijk de oorzaak van was dat je niet alle aanbeten verzilverde en lege haken overbleven; zwartbek grondels ( grondeltjes )! Bij sommigen een ware plaag, zeker bij de mensen de tussen de stenen met de vaste stok begonnen.

Edwin was weer goed op dreef en werd dagwinnaar met ruim 7 kg. Hem zullen we het hele jaar wel bij de eersten van het klassement zien, hij vist nou eenmaal goed. Degenen met de vaste stok moesten allemaal bij deze wedstrijd hun meerdere bekennen aan de feeder vissers. Toen zij de feeder pakten was het al te laat en eindigden allen bij de onderste regionen terwijl dit water normaal heel goed is met de vaste stok.

Marco kon nog lachen maar ving alleen een stel zwart bek grondels

.

Edwin ging weer goed van start en won de eerste wedstrijd

.

zwartbek grondel

De boosdoeners…..

.

Uiteindelijk word ik vijfde en daar ben ik best wel tevreden over. Ik begin tenminste niet met een afschrijver, deze keer is het liefde…volgende keer zullen we wel weer zien.

Ben Hakstege

 

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Reinald schreef:

  Beste Ben,

  je kan mij via deze e-mail reinald.joosten@ewetel.net berijken.
  GHraag hoor ik van jou
  .

  groeten uit duitsland
  Reinald

 2. Ben schreef:

  Hallo Reinald,

  Deze feeders heb ik laten bouwen in Almere, zijn gemaakt van een 2.25 lb karper blank en hebben een hele mooie actie. Hengel is in totaal 4.05 lang. Ideale werpgewicht tussen de 40 en de 80 gram ( korf ). Voor meer info moet ik jou E-mail adres hebben.

  Mvgr
  Ben

 3. Reinald schreef:

  Hoi,

  de handbouw-feeder zien echt prima uit.
  Kan iemand een informatie geven, waar deze vandaar zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *