Einde wintercompetitie

Net niet genoeg voor de overwinning

Afgelopen zaterdag eindelijk de laatste wedstrijd van onze wintercompetitie gehad met aansluitend de prijsuitreiking. Teleurstellende vangsten over 5 wedstrijden (één wedstrijd werd afgelast vanwege het extreem koude weer). Ikzelf werd 6e in het totaal klassement. Als ik dan terug kijk en mij bedenk dat ik ook nog eens de eerste wedstrijd niet mee kon doen is dat eigenlijk niet eens slecht maar ook veelzeggend! De prijzentafel was goed verzorgd mede omdat Marco en ik alle prijzen op de beurs hebben gekocht met mega kortingen en dan is het leuk om voor iedereen nog een leuke prijs te hebben staan.

 

Prijzen voor de eerste drie

.

Winnaar Wintercompetitie

.

Elke keer als ik ga vissen schrijf ik alles op en zo heb ik ook dit seizoen weer veel gezien waarvan ik hopelijk volgend jaar bij de wintercompetitie mijn voordeel mee kan doen. Een aantal dingen op een rijtje:

– Ik heb een aantal voertjes uitgetest. Belangrijkste conclusie: voer mag behoorlijk geflavoured zijn in de winter.

– Bij verschillende wedstrijden kwamen de aanbeten nadat ik er elke korf een aantal wormen doorheen geknipt had.

– Dippen van aas hielp soms ook om de vis aan het azen te krijgen.

– Extra flavour on de voerkorf spuiten kon soms ook die ene aanbeet uitlokken.

– Veranderen van afstand, en dan vooral dichter naar de kant toe, was soms net het verschil.

 

Ik heb mijn voer eigenlijk standaard geflavoured met caramel, het voer vrij droog aangehouden en hard in de voerkorf aangedrukt. Aan de waterkant soms vanille en soms scopex toegevoegd, maar dan ook redelijk veel. Flavour samen met geknipte wormen geven natuurlijk een natter voer dus dan de korf niet meer heel hard aanknijpen! De dips voor het aas welke ik voornamelijk gebruikt heb zijn: vanille, caramel, scopex en brasem killer, allemaal redelijk standaard, met dippen bedoel ik echt onderdompelen! Standaard begon ik op 20 meter ging soms terug naar 13 meter af en toe naar de 32 meter lijn. Ik had ook aan de overkant van het Amsterdam Rijnkanaal willen vissen maar ben er niet aan toe gekomen door scheepvaart en door een overbelaste pees in mijn arm. Opvallend was ook dat de vis af en toe er gevoelig was voor de gebruikte haak/ lijn combinatie; was deze iets te zwaar dan nam de vis het al niet meer, daardoor een aantal hele mooie vissen verspeeld maar dat zal iedereen wel hebben gehad.

Net niet genoeg voor de overwinning

.

Al met al geen goede wintercompetitie maar wel een waar ik weer veel heb bij geleerd en dat is waardoor je uiteindelijk beter gaat vissen en het vissen nog leuker maakt. Nu eerst de voorjaars wedstrijd van Almere en dan het begin van de zomer competitie op zaterdag 7 april.

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *