5e wedstrijd ARK; alles is weer mogelijk

In de winter relaxed vissen, alles bij de hand maar toch compact

Deze winter blijft het wedstrijd verloop bizar, de een vangt niets en de ander sprokkelt een paar visjes bij elkaar en de volgende wedstrijd is het precies andersom. De 5e wedstrijd was er een goed voorbeeld van: de winnaar van de 4e wedstrijd had deze 5e wedstrijd geen vis, niet eens een stootje gezien. Hij had hetzelfde voer en dezelfde strategie gebruikt als de 4e wedstrijd maar geen vis, daarom heet het spelletje ook vissen en geen vangen.

Ikzelf had de 4e wedstrijd geen vis maar deed het nu een stuk beter. Ik weet niet of het aan het voer heeft gelegen maar als dat zo is wil ik Jeroen nog even bedanken, hij gaf mij de tip. In ieder geval moet ik erg tevreden zijn met het resultaat, ik werd 3e maar wat mij veel meer vertrouwen geeft, ik had de meeste vissen in het net! Helaas niet de grootste vissen maar het geeft vertrouwen voor de laatste wedstrijd.

Piet mocht ook op de foto met een mooie baars, helaas kreeg ie de rugvin niet omhoog

.

De wedstrijd begon moeilijk. Ik begon rond de 20 meter te vissen en na een half uur kreeg ik een mooie aanbeet die ik miste. Een uur later begon ik toch te twijfelen en toen ik de 30 meter lijn begon aan te voeren kreeg ik daar direct een aanbeet maar ook deze miste ik. Toen de aanbeten ook op de 30 meter lijn niet kwamen ben ik weer terug gegaan naar de 20 meter lijn. Aan de overkant vissen was geen optie omdat het ene na het andere schip passeerde dus zou ik telkens in moeten gooien zonder even rustig te kunnen blijven liggen, volgens mij geen optie? Op de 20 meterlijn kreeg ik direct weer een mooie aanbeet en eindelijk gleed de eerste brasem het net in.

In de winter relaxed vissen, alles bij de hand maar toch compact

.

Tijdens het onthaken brak de lijn dus moest ik hem vervangen, ik weet niet of het daar aan gelegen heeft maar per ongeluk kwam er een kortere onderlijn op met een maatje kleinere haak 12/00 lijn met haak 16, 70 centimeter. De aanbeten kwamen nu bijna om elke worp, lang niet alles hing omdat de aanbeten voorzichtig waren en ik nog een paar vissen net na het aanslaan verspeelde.

Eindelijk weet ik weer hoe brasem eruit ziet

.

Gelukkig bleven er toch nog een paar hangen. Deze hadden de haak vol in de bek, de onderlijn was dus niet te kort. Waarschijnlijk was de kleine haak de oorzaak maar ik koos ervoor om dan maar af en toe een visje te verspelen, ik had nu tenminste aanbeten. Met nog een wedstrijd te gaan kan het alle kanten nog op, er kunnen nog een stuk of 5 mensen 1e worden maar je kunt nog net zo goed ergens onderaan belanden, alles hangt nu af van de laatste wedstrijd, hopen op een goede laatste wedstrijd.

Ben Hakstege

 

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *