Eerste indruk hengelsportbeurs Utrecht

Havfiske.nl verkoopt alles voor de Noorwegentrip

Na een paar drukke weken heb ik vanmiddag maar eens vrij genomen en een bezoekje gebracht aan de hengelsport en visbotenbeurs. Niet alleen had ik zelf een paar spullen nodig maar ik vind het ook altijd wel leuk om een paar uur door mijn hobby heen te slenteren.

De beurs is goed toegankelijk in de Veemarkthallen in Utrecht, vlakbij de ring van Utrecht en zoals altijd is het er gratis parkeren; dat vind je niet vaak meer bij dit soort locaties. De entree is 10 euro en je moet wel heel erg je best hebben gedaan om dat ook te betalen want zowel de beurs zelf als Raven Fishing en Outdoor bieden ruim kortingsbonnen op de entree aan. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.

De opzet is ruim en overzichtelijk en er ligt bij de ingang een goed overzicht met plattegrond en deelnemers. Dit is aangevuld met de tijden per dag van de lezingen demonstraties. Wat op begint te vallen is dat al een paar jaar dezelfde aanbieders op dezelfde plek staan. Een beetje saai naar mijn idee want een beurs als deze moet ook een het gevoel van een ontdekkingstocht houden.

De grote aanbieders zijn er natuurlijk allemaal (Raven, Shimano, IJsselsport met Lund boten, Baron marine, etc.) en daarnaast zijn er diverse kleinere spelers die allemaal hun specialiteit presenteren. In die zin is er voor elk wat wils. Of het nu om Noorwegen trips en materiaal gaat (Havfiske , Cordes travel , Marc van Roie van Soroya), karpermaterialen in alle soorten of kleding (MacFishing), er is van alles. Daarnaast blijft het natuurlijk ook een verkoopbeurs waarbij Raven mijns inziens opnieuw de kroon spande met diepe aanbiedingen op divers materiaal.

Havfiske.nl verkoopt alles voor de Noorwegentrip

Raven opnieuw met de meeste vierkante meters en de diepste aanbiedingen!

Shimano presenteert zich opnieuw groots

IJsselsport presenteerde de nieuwe modellen van Lund

Baron Marine nam de centrale plek met hun bekende kwalitatieve aanbod

MacFishing presenteert de nieuwe Geoff Anderson pakken, erg luxe uitvoering!

.

Ook goed was de aanwezigheid van het Peuterfonds. Deze organisatie blijft erg actief en het doel dat ze nastreven verdient alle sympathie!

Stichting Peuterfonds; prima!

.

Als ik terugkijk op de middag stel ik vast dat de beurs er opnieuw in is geslaagd om in één beurshal een heel divers aanbod te presenteren. Daarnaast wordt dit door de dag heen aangevuld met diverse lezingen en presentaties. Leuk! Wel valt mij persoonlijk op dat er niet zoveel nieuws lijkt te zijn als ik het aanbod vergelijk met vorig jaar. De nieuwe Lund boten, de nieuwe Geoff Anderson pakken van MacFishing  en het zonne-energie concept van Goal vielen mij het meeste op. Het wordt toch een beetje meer van hetzelfde, of hetzelfde op een andere manier.

Interessant concept; voor de lange sessies langs de waterkant de moeite waard te overwegen

.

Maar als je zin hebt in een half dagje rondstruinen door een walhalla van hengelsportmaterialen en visboten, en lekker wil bijkletsen met “Jan-en-alleman” van de hengelsport, dan blijft deze beurs een aanrader.

John Smit

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. John schreef:

    Hi Timon,

    Ja, ze zijn heel thuis. Ben blij met de aankoop, mogen weer dikke dames aan gaan hangen binnenkort! John

  2. Timon van der Put schreef:

    En? zijn de hengels nu wel ‘heel’ thuisgekomen?

    Was inderdaad wel even leuk zo’n middagje beurs. Ze gaven zelfs gratis aasvissen weg ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *