Caspe Juli 2012 dag 1 en 2

De vakantie is begonnen

Na in Maart al in Caspe geweest te zijn op de lokatie van ebrolakefishing.eu bij Bill Coxon besloot ik dit jaar om een extra week vakantie te boeken in Spanje. Na deze week gaan we terug naar Frankrijk waar we nog lekker 2 weken aan de rivier de Tarn voor de boeg hebben.

In Nederland was de voorpret al flink hoog, het weer was er verre van optimaal en we waren dan ook behoorlijk blij met de weersvooruitzichten voor onze eerste week vakantie. Strak 30 graden of meer overdag en ’s nachts rond de 20 graden klonken niet echt als een straf. Natuurlijk kun je dat te warm vinden maar met een plekje in de schaduw en een koud biertje erbij is het allemaal prima vol te  houden.

De heenreis deden we in 2 stappen…. 1700 kilometer in 1 keer was me met de kids toch echt wat te gortig. Aardig hotelletje geboekt onderweg na zo’n 900 kilometer sturen, hapje gegeten en flink brak om 20:00 naar bed gegaan. De andere ochtend was iedereen weer vroeg wakker en reden we door richting de Pyreneeën om uiteindelijk op vrijdagmiddag bij Bill te arriveren.

Relaxed als altijd werden we welkom geheten en mochten we een appartement uitkiezen waarna we de spullen naar boven konden sjouwen. Hierna nog even de supermarkt geplunderd zodat we in ieder geval 3 dagen helemaal niets meer hoeven te doen, de vakantie is begonnen.

De vakantie is begonnen

In de avond nog een beetje over het meer gecrossed met de quicksilver met 15 pk mercury die ons ter beschikking staat. Een half uurtje trollen met predatek pluggen levert een enorme beuk op de handhengel op die helaas niet blijft hangen en we zien nog een meeuw bovenop het water staan die bij nadere inspectie bovenop een dode karper staat die zwaar door de 40 pond heengaat. Na 2 biertjes gaat bij mij die avond het licht wel uit na 2 vermoeiende reisdagen en om 21:00 uur is het die avond stil in huize Verheij.

De andere ochten na het ontbijt jeukt het behoorlijk, er moet gevist worden. Ik begin met 3 pellethengels gereed te maken die geheel in stijl met onze ervaringen uit Maart worden klaargemaakt. Kleine dikdradige 1/0 meervalhaakjes die nog het meest weg hebben van een karperhaak. De haakjes worden vastgemaakt karperrig style aan 30 centimeter 50/100 kevlar met een trekkracht van 40 kilo en een gecoat lood van 240 gram aan een zipslider die ik op de hoofdlijn afstop met een een rubberen stopper.

Omdat het een gezinsvakantie is zullen het voornamelijk kortere sessies zijn die gevist gaan worden dus ik kies een plek vlak bij het appartement waar ik met mijn auto vrij gemakkelijk bij kan komen. Deze week geen gesleep met spullen wat mij betreft. Op de stek ligt nog een boeitje in het water van iemand die hier ooit eerder heeft gevist en ik doe niet moeilijk en vaar mijn 3 hengels erop uit.

Een 400 meter naar rechts om de bocht zitten 6 oost europeanen met 12 hengels strak de lucht in, ook te pelletvissen. Die heb ik al een hele dag niets zien vangen dus mijn verwachtingen zijn niet persé heel hoog. Met de hengels op een karper rodpod en gewoon op de piepers installeer ik me dan ook onder een struik met een fles water en een e-book, ik ga deze vakantie niet uitgelezen raken met de hoeveelheid boeken die daar op staan.

Lekker lezend in de schaduw val ik bijna van mijn stoel van schrik als de meest linker hengel er met een werkelijk scheurende run vandoor gaat. Het e-book vliegt door de lucht en ik ren de 15 meter naar de hengels die lekker in de zon staan te branden.

Een flink bokkende vis geeft aardig partij op de gele volglas meervalhengel en ik ben blij dat ik een karpernet heb neergelegd bij de hengels want het is gewoon een dikke schubkarper die aan de montage is gaan hangen. Na een paar aardige platen mag de vis weer terug en vaar ik alle hengels opnieuw uit. Het water is zo’n 30 graden en de pellets zijn na 2 uur wel opgelost zo schat ik in dus dat wordt vaak opnieuw uitvaren.

Woest vechtende schubkarper

Happy met het snelle succes zit ik niet veel later weer op mijn stoel als de volgende hengel vertrekt. De vis geeft meer dan goed partij en blijkt een meerval van zo’n 1 meter 60 te zijn. Kennelijk doe ik iets goed want ik zit nog geen uur te vissen en het loopt gewoon meteen. Inmiddels is ook Bas gezellig aangeschoven en we besluiten run om run te vissen. Dat blijkt geen lastige keuze aangezien er binnen no time 2 hengels tegelijk vertrekken.

Oversized kikkervisje

De vis aan mijn hengel besluit om zich niets aan te trekken van mijn zwaar afgestelde slip en stoomt om het boeitje heen het wijd op daar waar Bas de 2e vis drilt vanaf de kant. Ik spring in het bootje en vaar richting de boei waar ik de lijn vrij gemakkelijk vrij krijg maar er achterkom dat de vis zich ergens achter heeft vastgezwommen. Na wat trekwerk breekt helaas de lijn en moet ik onverrichterzake weer richting de kant.

Hier staat Bas nog steeds te drillen en ik wil hem net te hulp schieten als hengel 3 vertrekt. Dit blijkt een kleinere vis te zijn die door mij snel wordt afgedrilt en vrijgelaten. De vis van Bas is een betere met zo’n 1 meter 50 en het is zijn eerste meerval dus dat roept om een foto.

Stoer

Als de rust weer is weergekeerd wordt er meteen een hengel afgetuigd, 3 is teveel zo blijkt want dit is niet bij te houden en ook nog eens te riskant omdat ik vaak alleen zit. De 2 gele glasstokken blijven dus over en na wat nieuwe onderlijnen geknoopt te hebben liggen ze even later weer op de piepers.

Bas kondigt al aan dat de volgende voor hem is en ik vind het best. Er hoeft ook niet heel lang op gewacht te worden want binnen het kwartier knalt er weer een hengel van tussen. Dat het een vis van een heel ander kaliber is wordt snel duidelijk als Bas steeds verder opschuift richting de waterlijn en de vis een aantal onhoudbare runs neemt. 9 jaar en 30 kilo tegen het dubbele aan gewicht blijkt nog niet mee te vallen maar het lukt wel. Zonder mijn hulp komt de vis aan de kant waar ik haar in de bek grijp.

Sja :)

Helpen met tillen

Na meting blijkt ze 2 meter 2 te zijn en uiteraard de grootste vis voor Bas ooit. Bas krijgt nog een mooie handtekening van de vis op zijn been bij de release als de vis een keer woest van zich afbijt maar dat mag de pret niet drukken.

Oorlogswond

Hierna gaat het zo mogelijk nog verder los en vangen we uiteindelijk 14 vissen op de eerste visdag met voor Bas de grootste. Ik vang nog vissen van 1,78 1,90 en 1,96

Het gaat los

Helemaal los :)

Het is nu kwart voor 10 en we mogen zo weer, we houden jullie op de hoogte :)

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Gert Sijl schreef:

  Respect! Wat een geweldige foto van jou en Bas!!! Wat een plek…enjoy it!! Gr.Gert

 2. Roel schreef:

  He Bas ! als ik het goed heb, is jou PR nu beter dan dat van je vader ? Als het zo doorgaat, wordt dit een superweek – succes !
  Gr Roel

 3. Volkmar schreef:

  Lekker bezig daar Verheij Sleurwerk en Zn.!

  Volgende keer je trailerlier mee en die in plaats van je derde hengel gebruiken? :)

  Groet,
  Volkmar

 4. Sander schreef:

  Goed bezig hj! Lekker sleuren..:)

 5. Tim schreef:

  Goed bezig HJ! Eindelijk Lake Caspe de baas (boven baas) ;)
  En Bas, volgende keer gewoon terug bijten!

 6. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Lol nee, die vissen nu zelfs met 15 hengels en varen ’s ochtends 1 keer alles uit. Beetje jammer dat de pellets er na 2 uur af zijn :)

  Ohwell net klaar met vissen, 6 vissen, kleinste 1,78 in een paar uurtjes tijd.

 7. John schreef:

  Hilarisch. Ik neem aan dat de buren met 12 hengels omhoog ondertussen zijn komen peilen wat er bij hen niet goed gaat :-))

 8. André de Wit schreef:

  Vissen vangen die groter zijn dan jezelf…goed bezig!!

 9. Arno schreef:

  Grandioos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *