Caspe Juli 2013 / Big Fish

De gezinsvakantie, voor velen altijd een flinke afweging tussen alle belangen die verenigd zijn in 1 gezin. Voor ons valt dat gelukkig wel mee. Vrouw en dochter genieten van de rust, zon en af en toe eens wat sightseeing en shoppen terwijl het niet zo moeilijk te raden is waar ondergetekende met zoonlief zich mee onledig houdt.

Stilzitten is niet mijn ding en dus verzamel ik al jaren adresjes waar je de bovengenoemde belangen optimaal met elkaar kunt verenigen. En met optimaal bedoel ik ook optimaal, dus bij voorkeur vissen vanaf een terras direct aan het huis zodat de rest van de familie niet het idee heeft (terecht overigens) dat je de hele dag de pleiterik neemt.

Zulke plekjes zijn schaars, maar ze zijn er wel en 1 van de eerste die we dit jaar bezochten waren de appartementen van Caspe Fishing. In principe kun je daar vanuit je appartement vissen (klein sprintje bij een beet is wel een idee) omdat de stekken direct aan de appartementen nagenoeg obstakelvrij zijn. Nog net niet de terrasvisserij dus, maar close enough.

De rit naar de Ebro hakken we altijd op in 2 stukken zodat iedereen nog enigzins fris op de plaats van bestemming arriveert. Dit jaar hadden we ook nog een stedentripje ingelast zodat we via een hotel in Uzès in Zuid Frankrijk uiteindelijk in Barcelona arriveerden. Daar drie dagen rondgelopen en onder andere de Ramblas, Parc Guëll, de  Sagrada Familia bezocht en allerhande andere bezienswaardigheden.

Op donderdag de hele hap dus weer ingepakt en afgereisd richting Caspe Fishing. Daar aangekomen snel wat boodschappen gedaan en een stek aangevoerd om daarna, genietend van het uitzicht, een koele san miguel open te ploppen.

In eerste instantie hadden we op voorhand ingezet op volle bak pelletvisserij omdat dit in de zomer vaak zeer succesvol is. Dat bleek dit jaar toch niet echt het geval te zijn, ook hier hebben een langdurig koud voorjaar en de hoge waterstanden voor de nodige afwijkingen van de norm gezorgd. Op de veel beviste stekken in Chiprana liep het allemaal wel, hoewel het slag vis dat daar boven water kwam niet echt enorm was.

De stek bij Caspe Fishing waar ik in 2012 zo ontzetten had zitten hakken die liep echter nauwelijks. Er kwam de nodige karper vanaf en dat was het dan wel. Dan kun je natuurlijk in Chiprana gaan zitten maar dat was nu net niet het idee van deze vakantie. Bovendien had ik zelf ook niet  zo veel zin om ergens ver weg van de familie van een rots af te gaan zitten smelten.

DSC_0427

DSC_0489

Na een dagje Zaragoza dan ook maar eens mijn nieuwe twinpower 5000 SW volgespoeld met lijn en deze op een 100 grams spinstok gezet. Even rammelen door de pluggenbak leverde een handvol pluggen op en de eerste die aan de kevlar geknoopt werd was een paarse pikefighter. Hierna werd koers gezet naar de dichtstbijzijnde rotswand waar met een stevig gangetje de plug op diepte werd gebracht en ik met de boot zo dicht als mogelijk zonder vast te lopen langs de rotswand probeerde te trollen.

Na 20 meter kwam de beuk der beuken al, je eerste idee is dat je vastloopt maar als je dan je lijn van de rotswand weg ziet lopen en er in een soort van zwembewegingen lijn wordt genomen dan weet je al snel genoeg. Helaas was de pret na 30 seconden over en kreeg ik 1 haak van de dreg recht terug. Nu waren dat geen kinderachtige haken dus wellicht was de vis net in een hard gedeelte gehaakt waardoor er iets van een hefboom is ontstaan.

Even uitbalen, nieuwe haak eraan en weer verder, een eind verderop krijg ik eerst een werkelijk snoeiharde aanbeet waarna ik de plug weer voel zwemmen. Ik geef snel wat lijn bij en versnel de plug door een paar rossen aan de slinger te geven waarna er een zo mogelijk nog hardere beet volgt.

Wat dan volgt tart elke beschrijving, een gierende slip, 2 volwassen mannen in een bootje die tientallen meters op sleeptouw worden genomen en een dril van zo’n 40 minuten. Als ik het idee krijg dat de vis enigszins onder controle lijkt te komen breekt ook nog eens de hengel op onverklaarbare wijze in 2 stukkken maar gelukkig is de vis al dusdanig uitgedrild dat dat de pret verder niet meer mag drukken.

big fish 6

Na nog enkele vluchtpogingen komt er een enorme dikke kop boven die vastzit aan een even zo dikke vis. Ik laat de vis die redelijk gehaakt zit nog een keer schieten als deze met de kop begint te slaan. Er slingert nog een losse dreg voor de bek langs en ik voel er niet zoveel voor om aan dik 2 meter meerval vast te zitten die weer naar beneden wil. De 2e landingspoging gaat helemaal prima en niet veel later weet ik de vis in de boot te trekken. We trekken een paar flaaie platen van de vis waarna ze weer terug in haar element gaat.

big fish 1

big fish 3

De rest van de week breng ik wat gasten van Bill naar 1 van de betere stekken in Chiprana waar ze gelukkig voor hen nog een aantal mooie vissen weten te vangen. Zelf raak ik geen pellethengel meer aan  vang ik trollend en werpend nog 5 meervallen bij waaronder nog een dikke vis van dik 1,80.

DSC_0705

Ook dit jaar houd ik me daarnaast onledig met het vangen van allerhande kruipend en prikkend gespuis, blijft toch een leuke hobby.

schorpioen DSC_0457

Op zaterdag pakken we de boel in om naar de Tarn te verkassen waar het vizier primair op karper gericht zal zijn met enkele serieuze pogingen op een dikke meerval.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. admin schreef:

    testreactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *