Caspe Juli 2012 dag 5, 6 en 7

1,98

De woensdag die we eigenlijk naar Barcelona zouden gaan valt in het water, zowel Anita als Bas voelen zich niet lekker en zitten een groot deel van de dag op het toilet. Voeg daarbij de 500 kilometer die we zouden moeten rijden en het warme weer (+40 graden) en we kiezen ervoor om de zaak af te blazen.

Het zorgt er wel voor dat ik aan het eind van de ochtend weer aan de waterkant zit, de pellet hengels doen ook vandaag weer hun werk en met grote regelmaat worden er meervallen gevangen, gefotografeerd en weer teruggezet.

Double hookup

Het lijkt nog net niet op werken

Bas haakt nog een uiterst sterke vis die we in de boot moeten gaan halen waarbij ik me telkens weer verbaas over hoeveel kracht er in dat mannetje zit. Dacht ik voor de vakantie dat hij grote meervallen nooit de baas zou kunnen weet ik inmiddels wel beter. Als een volleerd visser worden de vissen door hem afgedrild en binnengehaald. Enige trots is mij dan ook niet vreemd :)

Kapitein Bas :)

1,98

Bas met zijn uit de boot gedrilde vis

Het merkwaardige fenomeen doet zich voor dat er om mij heen praktisch niets gevangen wordt. Nu is dat bij sommige vissers niet zo verwonderlijk als ik hun aanpak bekijk maar er zijn ook genoeg vissers die best goed bezig zijn maar geen of slechts enkele beten weten uit te lokken. Nu zou ik een heel verhaal kunnen ophangen over mijn subtiele aanpak en waarom ik dan wel zit te vangen maar een echte verklaring voor het grote verschil kan ik niet bedenken. Zelfs als ik een rig aan een hengel van een medevisser knoop blijven de resultaten uit, daar waar ik ze wel vang.

We peinzen ons suf, we variëren door,  we wisselen van stek maar feit blijft dat ik aanbeten blijf krijgen daar waar dat deze week bij een hoop andere vissers niet zo gemakkelijk blijkt te zijn. Zo blijkt maar weer dat vissen een verhaal zonder einde is en dat je nooit uitgedacht en uitgeprobeerd raakt.

Donderdag spenderen we een dagje in Zaragoza waar de dames even lekker kunnen winkelen en we een aantal bezienswaardigheden bezoeken. In de middag vaar ik nog een paar keer een paar hengels uit en vang ik in 2 uurtjes tijd nog 6 meervallen en een karper.

El Pilar

Vrijdag is het hardcore visdag, ik zit om 08:00 aan de waterkant met 3 hengels in de hoop om het PR van deze week (1,98) aan diggelen te vissen. De dag begint prima als ik als eerste vis een strakke schubkarper van 20 kilo weet te landen. Er volgen wat kleinere vissen die daarna gevolgd worden door een moddervette vis van in de 1 meter 80.

Ebro bak

Dikke 1 meter 83

In de middag slaat het weer om, er zit onweer in de lucht en het vissen slaat helemaal dood. Als aan de horizon de lucht helemaal donker kleurt en de wind flink aanwakkert besluit ik dat het mooi is geweest. Samen met Marco Vink van www.thediff.nl die hier deze week ook in een appartement zat, halen we nog een stel fransen van het water af in een belly boot en een ‘badkuip’ met een elektromotor en lege accu, die door de harde wind kansloos richting rotsen worden geblazen,  waarmee we de week wat mij betreft helemaal ok afsluiten.

Het is een topweek geweest met meer dan 60 meervallen en 8 karpers die grotendeels op 2 hengels zijn gevangen. Een beter resultaat dan ooit in Caspe waar ik toch al vaak genoeg te vinden was. Het PR is weer een stuk scherper gezet en zo blijft er tenminste nog wat te wensen over. Morgen gaan we naar de Tarn in Frankrijk waar ik een stuk minder zal gaan vissen, hoewel we wel een fraai huis aan het water hebben geboekt. Ik hoop dat de temperaturen hier ook iets minder heftig zullen zijn dan in Caspe (meermaals +40C).

Na de vakantie zal ik de gebruikte techniek(en) nog eens haarfijn uit de doeken doen zodat anderen hier ook hun voordeel mee kunnen doen.

Hendrik-Jan en Bas Verheij

HJ en Bas

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Virgo,

  Gewoon standaard pellets (coppens) die ik bij Bill koop.

 2. virgo schreef:

  Mooie beesten en een dikke proficiat voor Bas,
  grote vraag is natuurlijk welke pellets je gebruikte, want die vangen precies goed. .:-)

 3. Arno schreef:

  Een diepe buiging voor Bas, wat een geweldenaar!

 4. Michel schreef:

  Tjonge wat een belachelijk hoeveelheid vis! Inderdaad bizar dat jij ze weet te vangen waar de rest achterblijft. Moet een reden voor zijn. Intrigerend. Succes op de Tarn!

 5. John schreef:

  Bas, klasse! HJ, weer top beschreven! Ik weet wat je nog wenst, ga hem maar in de Tarn vangen! John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *