Caspe Juli 2012 dag 3 en 4

Nooit verkeerd in dit soort omstandigheden

Na de reis en de sucessvolle eerste dag zit ik op zondag zo rond 10:30 weer op de stek. Zoals al eerder gezegd blijft het vakantie en moet het niet op werken gaan lijken dus een uurtje eerder of later zou geen verschil moeten maken.

Spanje is ook het land waar je blij bent met een dikke 4×4, maakt je leven een stuk simpeler en zorgt er voor dat je eigenlijk helemaal niet meer hoeft te sjouwen. Zeker voor een vakantie is dat best heel aangenaam.

Nooit verkeerd in dit soort omstandigheden

Dat wat later beginnen niet veel verschil maakt  blijkt wel als binnen no-time mijn hengel weer vertrekt. De woest vechtende vis blijkt 1,78 te zijn en zal daarmee de kleinste van vandaag blijken te zijn. Hierna volgen 2 vissen van in de 1 meter 80, een vis van 1 meter 93 en een vis van 1 meter 97 met een markante beschadiging op de kop die niet veel later besluit dat die pellets lekker zijn en nog een kans verdienen, dezelfde vis komt er nog een keer uit.

Fraaie vissen

Zoek de knapste

Na een paar uurtjes besluit ik dat het genoeg is geweest, de temperatuur loopt op tot serieuze waardes en er zijn nog genoeg dagen over dus ik kies voor de schaduw en een droge witte wijn.

In de avond vis ik met een meervalgids uit litouwen die hier zijn brood hoopt te verdienen maar deze week niets te doen heeft. We gooien fanatiek een aantal stekken af maar weten niets te vangen. Wel is het genieten van een magnifieke zonsondergang.

De maandag ben ik vroeg wakker en omdat we deze dag geen plannen hebben liggen de hengels er dan ook vroeg in. Samen met Bas gebruik ik daarna de ochtenduren om zoetwaterkreeften en ringslangen te vangen.

Die worden nog best groot

Of iedereen het met dit bericht eens was ?

Van de eerste soort vangen we een emmer vol die Bas persé mee wil nemen naar huis en we weten ook 6 ringslangen te vinden. Wat ook opvalt is de absurd grote oorwurmen die je hier onder de stenen vindt, je zou er een trauma van krijgen.

Het stikt ervan

Het E-boek doet ook vandaag weer goede zaken, tot 12:00 krijg ik geen aanbeten maar daarna gaat het los. De ene na de andere vis meldt zich en ik sluit om 15:00 de dag af met een totaal van 8 vissen en 1 karper die 31 pond aantikt en er net zoals zijn soortgenoten in dit meer niet echt uitziet.

Kneitertje

Toch lekker die pellets…..

Still going strong

Morgen gaan we naar Barcelona en zal er niet veel gevist worden, daarna gaat het gas er weer op en gaan we voor een kneitertje.

Hendrik-Jan Verheij

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Jan B. schreef:

  Ziet er goed en jullie vermaken je prima volgens mij.

  Veel plezier nog!

  Jan B.

 2. Volkmar schreef:

  Kijkend naar de eerste foto: Volgens mij ben jij de enige automobilist waarbij het brandstofverbruik daalt mét dakkoffer, in plaats van stijgt. Het wordt zowaar nog een gestroomlijnde bolide zo… :)

  Vangsten lopen lekker, na al die mindere Spanje sessies ook wel verdiend!

  Groet,
  Volkmar

 3. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Nope, de dames houden niet van vissen….. Die lezen boekjes en genieten van de zon

 4. John schreef:

  Dikke pret als ik het zo lees! Willen de dames echt niet vissen?

 5. Roel schreef:

  Natrix Maura = de adder ringslang

 6. Hendrik-Jan Verheij schreef:

  Hehe… zijn geen adders, die hebben een ander patroon (wiebertjes op de rug), geen ronde maar ovale pupillen en geen gele vlek op de wang.

 7. sander schreef:

  Lekkere vette vissen.. zijn flink volgevreten! De ringslangen zijn trouwens adders, je kan je er beter niet door laten bijten;-)

 8. Paul schreef:

  Ontzettend gaaf! Zou zo met mijn zoon (6) meewillen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *