Een groot oog

14 Megapixel, waterdicht, shockproof en filmpjes in HD!

Nu Ben en Roel van het keukenvirus genezen zijn, kan er weer lekker gevist worden. Vandaag gaat Max mee; wat voor virus hij onder de leden gehad heeft weten wij niet, dit wordt vandaag zijn eerste keer vissen in 2010!? Er is dus volop stof om bij te praten. Als eerste gaat het over de grootte van de aasvissen die meegenomen zijn. De avond ervoor heb ik samen met Ben in de vijver bij z’n buurtsuper zitten vissen, dat leverde voorn, bliek en brasem(pjes) op. Pas boven een centimeter of 25 gaat de brasem als te groot weer terug. De laatste jaren zijn de aasvissen aan de fireball gaande weg groter geworden ( zie ook “Dubbel Pret”)
We vissen op een fijne grote plas, met een gekend bestand aan grote snoek en snoekbaars. Het is snoekig weer, onder de dobber aan de fireball gaan aasvissen vanaf het oude formaat snoekvisjes (10 cm) tot het moderne formaat (brasem van 25 cm). Het is immers nu de tijd van het jaar dat er een overgang van gerichtheid op klein naar groot aas plaatsvindt – eens kijken wat er gebliefd wordt.

Aan het einde van de eerste drift over een kort en scherp talud staat Ben met een kromme hengel, een fraaie snoekbaars is de eerste die er uitkomt.

.

De snoekbaars had een klein voorntje gegrepen, dus toch klein aas ? Bij de derde drift staat Max’ Ugly stick in een fraaie kromming en neemt een snoek van zo’n 75 cm een aantal felle sprints. Ook deze snoek had het voorzien op een klein voorntje.

Max met zijn eerste snoek dit jaar!

.
Het is inmiddels, zoals voorspeld, gaan regenen. Ideaal weer voor mijn nieuwe camera om zich te bewijzen. Afgelopen maand was de vierde camera in een jaar of zeven gesneuveld. De nieuwe Olympus µ Tough  8010 is stof-dicht, waterproof tot 10 meter diepte en schock proof tot een valhoogte van 2 meter. De camara kan behalve goede foto’s ook nog filmpjes opnemen en in HD! That should do the trick.

14 Megapixel, waterdicht, shockproof en filmpjes in HD!

.

We verkassen naar een lang talud aan de andere kant van het water. Ondanks dat de eerste twee vissen op klein aas gevangen zijn, blijft er bij mij brasem onder de fireball. Het vertrouwen in groot aas blijkt terecht als even later de reel door z’n ratel loopt – aanslaan – hangen! Ik verwacht de massa van een stevige snoek, voor wie dit groot aas bedoeld was, maar nee, de dril verloopt rustigjes. De verbazing is groot wanneer er een stevige snoekbaars in het oppervlak verschijnt.

Met een serieus formaat brasem op de fireball gevangen!

.

Een mooiere demonstratie van “niet bang zijn voor groot aas” kan er niet aan Max gegeven worden. Al moet er gezegd worden dat we de laatste jaren snoekbaars vingen op grove voorn, kolblei en kleine brasem, een snoekbaars met de ogen zoveel groter dan z’n maag hadden we tot vandaag nog niet gezien.

Roel Orsel

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Roel schreef:

    Deze dag visten we op een meter of 4 diep

  2. Hendrik schreef:

    Wat een mooie vissen weer zeg! Op welke diepte zit de snoek gemiddeld of hoe diep is de plas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *