IJskoude bellyboat sessie

Omdat ik momenteel bezig ben met het optuigen van een nieuw visbootje blijkt de bellyboat in deze situatie ideaal om bijv. op een zondagochtend een paar verloren uurtjes te vissen. Met de boot is de afgelopen jaren de nodige stekkenkennis opgedaan en waar ik nu mee begonnen ben is het bevissen van een aantal hotspots op verschillende wateren op een ochtend, vaak kun je op iedere stek wel een paar vissen scoren.

Op een walkant met bassalt oeverbescherming kan het soms lastig zijn om met de BB te water te komen. Als je van te voren goed kijkt en dan probeert is er bijna altijd een plek waar het wel lukt.

Afgelopen zondag had ik samen met een vismaat het plan om ondanks het koude weer toch te proberen een snoekbaars te vangen. We vonden een mooie ijsloze stek en omdat er sneeuw lag konden we de BB mooi achter ons aanslepen om bij het water te komen.

Ondanks het bier en de rollades van de afgelopen dagen zat ik toch nog hoog en droog en er stonden geen golven dus dat scheelde helemaal. Het water was slechts 0.5 graad en al gauw waren op de dieptemeter meerdere hartverwarmende boogjes te zien.  De vertrouwde kopyto shad eraan geknoopt maar aanbeten bleven uit.  We dwaalden wat af van de stek en ik zei tegen mijn vismaat dat het toch bij de boogjes moest gebeuren.  Door wat sneller over de stek heen te schuiven en de shad lichtjes te heffen en laten zakken kwam dan toch ‘vanuit het niets’ een snoeiharde aanbeet.

Hierna nog met fin-s shads geprobeerd maar de aanbeten bleven uit, ik denk dat we er met spiering of andere aasvis nog wel enkele bij hadden kunnen vangen. Vaak werkt dat toch net even wat beter onder deze omstandigheden.

Inmiddels hadden we een 2 uur gevist en we spraken op een gegeven moment af nog een half uur door te vissen. Wat mij betreft lang genoeg want er was toen bij mij nog weinig bloedtoevoer naar de ledematen meer over.  Na het half uur snel uit het water en ons weer warm gelopen tijdens de terugtocht. Volgende keer van plan om een 5 mm neopreen pak aan te doen onder het ademende waadpak.

Sjoerd Huisman

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *