Vanaf nu vind ik de winter leuk!

vanaf nu vind ik de winter leuk!

Ongelovelijk! Eindelijk! We hebben er zo lang op moeten wachten, de winter is in Nederland!

Dit is niet het begin van een slecht verhaal of iemand die net terug is van 5 maanden vakantie op Hawaii. Nee, dit begint mijn manier te worden om de winter te accepteren. Want deze week heb ik echt voor het eerst gedroomd van het karpervissen met de broodvlok, in de zon, in mijn korte broek. En dat vond ik eigenlijk best schrikken. Dus heb ik besloten niet langer te zeuren over de kou, het ijs, de bevroren en besneeuwde trailerhellingen, de trage vis, nee: ik ga het vrolijk aanpakken!

Vanaf nu vind ik de winter leuk!

Dus toen ik vanochtend vroeg opstond om vanaf het huis van mijn ouders in de kop van Noord Holland te gaan vissen op één van de grote rivieren en 5cm sneeuw van mijn auto af moest halen zei ik tegen mezelf dat wit eigenlijk mijn lievelingskleur is en ik mijn hele leven al het liefst op rivieren vis! En toen ik bij Amsterdam was aangeglibberd en de mist opkwam heb ik Hendrik Jan gebeld en hem succes gewenst op het NKS want dat is toch veel leuker dan gaan zeuren over wat niet kan, namelijk vissen op het Noordzeekanaal in de mist……?

In ieder geval gaan Michel en ik vandaag lekker vissen, op zoek naar grote snoek en snoekbaars. Het is erg mistig als we het water opgaan dus we varen voorzichtig naar het gat waar we gaan beginnen. Dat gat blijkt na een paar dagen matige vorst nagenoeg helemaal dicht te liggen met ijs en vrolijk als ik nu ben over de winter heb ik hier een leuk videootje van gemaakt (zie later in dit artikel). We proberen verschillende technieken en plekken alleen doet de vis helemaal niets, geen aanbeet zelfs. Na wat ijs gebroken te hebben waar we een paar goede plekken kennen houden we het hier voor gezien. We gaan een stukje varen richting een ander groot water verderop. Na een lekker fris tochtje over een prachtige stille rivier met een waterig zonnetje dat begint door te breken komen we aan op de volgende plek. En hier blijkt dat zelfs deze grote plas nagenoeg dicht ligt. Nu ben ik dus heel vrolijk over de winter geworden maar toen ff niet; want waar moet je terecht op één grote ijsvlakte. We besluiten eerst maar eens een lekker erwtensoepje heet te maken. Daar knap je altijd van op en krijg je vanzelf weer ideeën. Terwijl de nodige grappen de revue passeren verorberen we onze warme lunch, lekker! Ondertussen steekt er een klein windje op, die waait het ijs wat uit elkaar waardoor bij de ingang een goede plek openwaait. Daar gaan we maar eens wat lijntjes trekken op het scherm van de GPS. Zowaar weet ik een paar aanbeten te forceren op een HT shad met een lekkere schoepstaart. Een aantal lossers worden afgewisseld met een paar visjes in de boot. Maar veel is het niet. Om een uur of vier besluiten we het voor gezien te houden. Een mooie winterse dag, maar het bleef wel rustig vandaag. Op naar het tegenovergestelde: een mooie zomerse dag, met veel aanbeten!

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *