Het nut van kinderen bij het vissen en een evenaring van het PR snoek

Vanaf het midden van de week ga ik meestal nauwkeuriger het weerbericht voor het weekend volgen. Het lijkt een onstuimige zondag te worden, met afnemende wind in de middag, kunnen we toch op een meer in de buurt achter vriend esox aan. Dus,… ’s ochtends snel een paar klusjes doen – goed voor de punten op de brownie-bank en om 12 uur de boot achter de auto, drie kwartier later zijn we in business.

De golven zijn nog van het pittige soort, het gas wordt half open gedaan, waardoor de boeg goed hoog uit het water komt. Tegen de wind steken we het meer over, waarbij mijn zoon voorin de boot een behoorlijke hoeveelheid buiswater vangt. Als zelfverklaard Herman Finkers liefhebber, begint hij een stuk conference te declameren: “Ik zit op de fiets, wind tegen, regen tegen, hagel tegen ” – “gelukkig heb ik zo’n klein kindje voorop de fiets” – “wij hebben twee kindjes – ook een voor mijn vrouw” (uit “EHBO is mij lust en mijn leven”). Om kort te gaan ik kan iedereen een kindje voorin de boot adviseren tegen buiswater.

Aan de overkant van het meer gaan de hengels het water in. Een kwartier later is Ben aan de waterkant, terug van een verplicht nummertje verjaardag vieren in de ochtend. Terwijl ik de boot weer van de kant af manoeuvreer komt de eerste snoek onder een plukje lelies vandaan om een dode voorn te halen. Er zal hier niet meer dan een meter water staan, de vis schiet van links naar rechts, onder de boot door, het spektakel  doet een serieuze snoek vermoeden, uiteindelijk toch ‘maar’ 88 op de plank.

Halverwege de middag gaat de wind gelukkig wat liggen en wagen we ons aan een eerste drift over het wijd. Na een minuut of 10 floept de dobber weg, contact zoeken en aanslaan,… De 9ft Shimano forcemaster spin hengel is heerlijk soepel en staat binnen de korte keren heerlijk krom – dit voelt goed !   Na even van plaats gewisseld te zijn, stuurt Ben de boot en kan ik onbevangen genieten van een heerlijke dril, deze vis heeft er zin in. Als we de eerste keer de vis in het oppervlak zien, neemt de spanning toe, dit is een 110+ vis, misschien een PR? Ondanks vele jaren vissen, is het PR nog niet verder gekomen dan 115. Na een paar minuten is de snoek klaar om geland te worden, een heerlijke stevige, gave vis, die op de plank precies 115 cm aangeeft – een evenaring van mijn PR.

roel

Na een paar fotoos gaat ze weer terug, ze hoeft niet bij te komen want geeft gelijk een klap met de staart en schiet weer de diepte in. De rest van de middag brengt behalve een stevige regenbui een prachtige zonsondergang, maar helaas voor iedereen in de boot geen vis meer, maar met zo’n vis is elke visdag geslaagd.

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Roel schreef:

  Hoi Thijs,

  Gaan we zeker doen, eerst het ijs weg en de temperatuur een graad of 10, dan is het vissen goed te doen zonder speciaal warmtepak,

  Groeten Roel

 2. Thijs Kelder schreef:

  Roel wat een grote vis!!
  Ik zou het erg leuk vinden om met mijn vader en jouw te gaan vissen!!

  Thijs Kelder,

 3. andre Engels schreef:

  Hallo Roel

  Wat een mooi verhaal, kan je in plaats van kinderen ook klein kinderen voor in de boot zetten
  Een hele mooie snoek, mooi van kleur en lekker dik
  vr gr Andre

 4. Ben schreef:

  Gaaf Roel ik was heerlijk uitgewaaid. Samen vissen, vangen en genieten.
  P.s Lekker achter die kerel ( kind ) van je gezeten….. buiten het buiswater.

  Gr
  Hakkie

 5. Karin schreef:

  Hoewel af en toe griezelend van de fotos (vis liefhebber is NIET erfelijk), genoten van de story en ik ga duimen voor 116 cm. Groet Karin Orsel, Calgary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *