Snippets from Norway-Soroya-Breivikbotn

13-06-2013

Deventer,Amsterdam,Taxi naar Schiphol, vliegtuig naar Oslo, vliegtuig naar Tromso, huurauto naar Oxfjord, dikke nacht slapen met 4 man in een auto, pont naar Hasvik, rit naar Brevikbotn.

26 uur onderweg om te gaan vissen in een temperatuur die 20 graden lager ligt dan in Nederland op dit moment. Dat je knettergek moet zijn voor dit soort dingen wordt hier maar weer eens pijnlijk duidelijk.

14-06-2013 / 15-06-2013

Vissen, slapen, vissen en dan in een sort van continue ritme. Maar wel met succes, binnen 2 dagen vangen we 9 soorten vis. Dikke zeewolven, grove kabeljauw, koolvis, heilbotten, schelvis, lom, leng, zeedonderpad en roodbaars.

DSC_0098 DSC_0102 michel met koolvis

De heilbotten vangen we werkelijk op alle manieren, langzaam opdraaiend, jiggend met shads, trollend met de motor in de achteruit en werpend met shads. Geniale visserij waarbij het wachten en hopen is op die ene echte beer.

michel met heilbot DSC_0154 DSC_0136gertjan met heilbot

Kabeljauw doet het voornamelijk goed in de nacht en wanneer we een afgaand getij hebben. Het is vrij belangrijk om je shad goed gecontroleerd te laten zakken en bij een slapvallende lijn meteen aan te slaan. De vissen zijn soms zo gulzig dat de shad gewoon wordt doorgeslikt wanneer je ze in een vrije val naar beneden laat.

gertjan met kabeljauw jeroen met een dikke lap

Voor de steenwolf vinden we bij toeval een absurd goede stek, Jeroen en HJ vallen stil voor de haven omdat de benzine van tank 1 op is en na het wisselen kijkt HJ op de visvinder en ziet een school vis onder de boot. Blijken kleine gulletjes te zijn en we willen eigenlijk al binnen varen als Jeroen een beuk op een net boven de bodem stilhangende shad krijgt.

Die beuk is van een zeewolf en als ik hetzelfde probeer is het ook meteen raak. In een paar uurtjes tijd vangen we tientallen dikke zeewolven op stilhangende shads. Dikke pret hoewel het flink uitkijken is voor dat gebit.

DSC_0160 DSC_0172 gertjan met zeewolf

michel met zeewolfzeewolfie

16-05-2013

Net terug van een nacht vissen. De windvoorspelling klopte pecies en met een 4 Beaufort was het een beste klotsbak. Omdat we het vallende tij wilden vissen een paar uurtjes geslapen van tevoren en om 09:00 uitgevaren.

Op een stek waar we in 2011 goed vingen zijn we begonnen en sja, superlatieven schieten tekort om te vertellen hoe goed het ging. Uiteindelijk gaven onze armen en ruggen het op en niet de kabeljauwen.

Zakken/Hangen is natuurlijk lollig maar bij de 50e vis, waarvan het gros boven de meter, ben je wel een keer klaar. We zijn dan ook maar gestopt om de rest van de week ook nog wat van ons lichaam over te hebben om met vissen te verprutsen.

DSC_0007 michel met kabeljauw vis1 vis2 vis3 vis4 vis6 vis7 vis8 vis9

Dolfijnen !

Regelmatig zien we ook dolfijnen, een beetje fluiten en kloppen op de boot maakte ze nieuwsgierig waardoor ze een tijd lang rondom ons bootje bleven, prachtig!

dolfijnen om de boot

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. paul harmens schreef:

  Hallo visvrienden
  Zondag gaan we naar Lyungseidet
  Op 8/7 vertrekken we met 5 man uit Deventer
  We zijn al 6x eerder er geweest,altijd goed gevangen.
  Maar heb gehoord dat de haring nog niet in het fjord is.
  Kijk ook een op Norwegen .DE

 2. Bas schreef:

  Hallo mannen,

  wat een punt gave vissen zeg ! Toevallig ben ik zelf gister terug gekomen uit Oksfjord maar onze vangsten waren niet zo groot als deze jongens ! met de hele groep stuk of 50 heilbotten een hele berg Lom en Zeewolf ook mochten we een mooie Zeeduivel aanschouwen, Kabeljauw kwam de laatste dag pas echt goed los. Helaas niet veel grote maar wel een lekker weekje gehad ! Succes nog mannen !Groet Bas

 3. Ronald schreef:

  Jahoor, kom ik met m’n lullige gulletjes.. Hele gave vissen mannen, ga zo door!

  Groet Ronald

 4. Arno schreef:

  Terwijl we hier een temperatuur hebben van 29 c en een luchtvochtigheid van >70%, klinkt 20 c best aanlokkelijk. Alleen jammer van gillende slips en grote vissen ;-).

  Geniet daarzo, doen we ook hier kijkend naar jullie foto’s.

 5. Adriaan schreef:

  Lekker bezig mannen!! Nu nog die kneiter van een Hallibut :D

 6. Volkmar schreef:

  Ja hoor, dat gaat weer lekker daar! Ben benieuwd of er nog zo’n zwemmende garagedeur uit komt de komende dagen, succes!

  Groet,
  Volkmar

 7. Ben schreef:

  Geweldige visserij weer mannen, nog een prettige visserij deze week. Beter dan twentekanaal Jeroen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *