30 mei, 2012

Dropshotten op witvis?

By admin 3 2945 Views

Van Bart De Baes ontvingen wij een bijzonder interessant filmpje over een nieuwe door hemzelf ontwikkelde techniek; dropshotten op witvis. In dit filmpje wordt haarfijn uitgelegd hoe je middels de dropshotmethode je uitstekend kunt richten op het vangen van witvis. Erg interessant omdat dit een heel nieuw licht  werpt op de van oudsher vrij statische manier van witvissen. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig of dropshotten op witvis een eigen plaats gaat verwerven binnen de witvisserij. Ziet er in ieder geval zeer veelbelovend uit!

Klik op onderstaande afbeelding om het fimpje te belijken en om alles te weten te komen over dropshotten op witvis: 

dropshotten op witvis

dropshotten op witvis

 

 

 

Gerelateerde artikelen:

3 Comments
 • verbrugghe 10 jaren ago

  Geachte,

  Zou je mij het e-mailadres van Bart Debaes kunnen doorgeven
  a.u.b., want ik wil hem een (uitgebreide) mail sturen over
  technische aspecten van het silver dropshotten.
  Met dank en groeten

 • Bart 10 jaren ago

  Beste Renée, ik beweer niet dat ik het dropshotten zelf heb uitgevonden, maar aan deze manier van vissen zo heb gesleuteld dat ik er nu ook vlot witvis mee kan vangen, op een struinende en heel aangename manier. Ik raad u aan om als je het dropshotten zelf niet goed onder de knie krijgt, dit eens te proberen op de witvis. Er zit waarschijnlijk wel op ieder water meer witvis dan roofvis, en dus is de kans op beet krijgen vele malen groter. Daarenboven nemen baarzen, soms ook snoekbaars, graag de aangeboden maden. Overstappen van het gewone dropshotten naar het silver dropshotten (zoals ik mijn visserij graag benoem) gaat vlot en vice versa. Ik wens u veel harde beten en plezier toe.

 • Renée 10 jaren ago

  Hij heb de techniek mischien doorontwikkeld, maar een jaar geleden
  heb ik met Dietmar Isaiasch gesproken over het dropshotten. ik vertelde hem dat ik de techniek niet onder de knie kreeg en toen kwam Dietmar zelf met het voorstel om het zo als in het filmpje te gaan oefenen. Dus zo nieuw is de techniek niet vind ik persoonlijk.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.