Matige vangsten…

Vol goede moed begon ik aan de wedstrijd aan de Lage Vaart, een week ervoor had ik immers ontzettend goed voor gevist. Standaard begonnen met de feeder haakje tien met een caster en twee maden, twee meter van de overkant net voor een boompje. De eerste anderhalf uur gebeurde er niet veel 2 brasem, niet echt spectaculair! Ik maak de beslissing om de korf onder het boompje te werpen, de eerste twee worpen blijft de onderlijn hangen aan een van de takken, onderlijn verkort naar 30 cm en het probleem is verholpen, let wel de korf ligt nu maar een meter verder maar dit is schijnbaar het verschil tussen sporadisch een vis en continue aanbeten. De volgende twee uur vang ik gemiddeld om de korf een dikke brasem, ik schakel over op mini boilies en de brasems worden alleen maar groter.

Maar zoals zo vaak, helaas moet de wedstrijd vervist worden op een ander gedeelte van de Lage Vaart omdat 27 personen niet op het stuk kunnen zitten wat wij in gedachten hadden. Op dit andere gedeelte is het totaal anders, aan de overkant ligt een houten schroeiing en niet een mooi polletje riet of een boompje of enig ander structuur wat vis direct aantrekt maar mijn verwachtingen zijn nog steeds hoog.

Ik begin net als de week ervoor iets uit de kant, anderhalve meter, maar merk dat er wel veel vuil op de bodem ligt. Bij elke sleepbeweging, als ik geen aanbeet krijg  probeer ik de vis te verleiden door de korf een 25 cm naar mij toe te trekken,  pak je vuil op met de haal. Dit kun je normaal gewoon een paar keer doen om vervolgens de zaak binnen te halen en opnieuw in te gooien, maar op deze stek wil dit absoluut niet.

Dicht onder de overkant vissen

Veel vissers, weinig vis

Regelmatig aas vervangen en vuil verwijderen

Na een uur besluit ik toch maar helemaal tegen de schroeing te gooien en krijg zowaar eigenlijk direct een aanbeet en een redelijke brasem glijdt het net in. Helaas is dit de enige aanbeet in de hele wedstrijd. Mijn buurman heeft helemaal geen aanbeet gehad, hij is normaal toch wel iemand die heel goed zijn visje kan vangen.  Aan de andere kant van mij zit een aantal mensen die met de vaste stok twee à drie voorntjes vingen hetgeen ook niet om naar huis te schrijven is. Uiteindelijk word ik met een brasem tiende. Weer erg slecht dus, naar mijn mening kun je beter twintigste worden met tien kg vis dan  tiende met één vis vooral als je wedstrijden in verenigingverband ook voor de lol vist. De winnaar heeft overigens  vier brasems

Volgende week weer een wedstrijd. Dan vist iedereen verplicht met een dobber die het lood kan dragen. Dit is weer een heel andere discipline dan het feederen, ik ben benieuwd of de vis nu eens massaal op het wedstrijd parcours aanwezig is.

Ben Hakstege

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *