Lang zullen ze leven!

Full gear vissen vangen
Mads en Pjotr, vriendjes van mijn zoon Jelle, waren jarig en organiseerden een feestje: forellenvissen met hun vriendjes! En ik mocht mee want “John is ook gek op vissen”. En zo togen we afgelopen weekend met 14 kids en 5 volwassenen naar forellenvisvijver De Eemhof in Zeewolde.

De uitnodiging zei het al ”een visfeest!”. Dat moest het worden. Om half één wordt verzameld bij het huis van Pjotr en wordt iedereen verdeeld over vier auto’s. We vertrekken! Aangekomen bij de Eemhof krijgt iedereen uitleg van “Jan van De Eemhof” hoe met de vis omgegaan moet worden.

Aandachtig luisteren naar de uitleg van Jan

De instructie foto’s

.

Hierna begint voor de jarigen eerst het belangrijkste moment; cadeautjes uitpakken! En de heren zijn niet vergeten! Visspullen, afstand-bestuurbaar materiaal, Donald Duck, etc. En dit wordt ook nog gevolgd met een verantwoorde lunch van broodjes worst, broodjes bal en cola of sinas. Het kan niet op!

Spanning bij het uitpakken van de cadeaus!

De grootste vangst van vandaag!

Kijk! Op weg naar serieuze visserij!

Even goed de magen vullen voordat het vissen begint!

.

Toch wordt iedereen al snel wat onrustig; er moet gevist worden. Dat komt natuurlijk ook door het uitzicht op een paar “full gear” vliegvissers die op het trottoir van de vijver echt belachelijk veel vis binnen staan te halen. De één na de ander. En zoals later zou blijken was dat dus best knap!

Full gear vissen vangen

.

De hengels worden uitgedeeld en de vaders zorgen ervoor dat alle kids aas aan de haak krijgen (meelwormen) en dan wordt uitgelegd hoe een hengel eigenlijk werkt. Sommigen weten dat al, anderen moeten even geholpen worden. Wat echter opvalt is dat op deze leeftijd (rond de 9 jaar)de techniek van werpen en het be-azen van de haak makkelijk geleerd kan worden. Al snel liggen er 14 dobbers in het water.

Uitleg van hengel en aas door de vaders

Voorbereiding en dan starten maar!

Serieuze visserij in een lekker zonnetje

.

Zelf had ik van Bram, de zoon van Roel, wat uitleg gekregen over het vissen in forellenvijvers. En had hij een magisch tuigje geregeld bij zijn opa die dit kennelijk helemaal beheerst. Met een glazen schuiflood op een gevlochten lijn / nylon combi met haakmaatje 10. Eerst dacht ik nog dat ik gefopt werd, maar vandaag bleek dat dat niet zo was. Het vissen was namelijk taai voor de kids, heel taai. Met zijn allen wisten ze er welgeteld één te vangen. Dat was alweer één meer dan de andere twee vaders…. Het tuigje dat ik had deed het echter beter; ik had er zes en miste nog een aantal aanbeten. Maar dan moet ik er ook eerlijk bij zeggen dat het ook heel precies kwam met gooien en binnenhalen. En ik vraag me af of dat de kinderen gelukt zou zijn gezien hun geoefendheid? En de vaders al helemaal :-).

Mads en Jelle tonen de eerste vis!

Raad maar hoeveel Remco er gevangen heeft! :-)

.

In ieder geval hadden alle kinderen veel plezier. Na een uurtje waren er een aantal nog steeds heel serieus aan het vissen. Anderen keken naar het vissen en weer een paar anderen waren de Eemhof aan het verkennen. Iedereen had dus schik en toen om half vier iedereen weer bij elkaar werd gehaald was de sfeer nog steeds erg leuk. Er werd afgesloten met een drankje en een leuk maden-doosje met daarin natuurlijk snoepjes voor (bijna) iedereen. En de vliegvissers waren zo vriendelijk geweest om een aantal van hun vissen te delen zodat uiteindelijk iedereen die dit wilde met vis terug naar huis kon!

Het visfeest!

Mads en Pjotr; de jarigen die een geweldig visfeest hadden!

.

Een geslaagd verjaardagsfeestje voor Mads en Pjotr die dan ook zonder schroom heel trots met de vis op de foto gingen. En terecht! Want ook al was het vangen moeilijk, het vissen was heel leuk!

Leuk initiatief mannen en bedankt dat ik mee mocht!

John Smit

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Superpappa schreef:

    Hallo John,

    Wat een inspirerend beeldverhaal over het visfeestje van Mads en Pjotr. Ze boffen maar dat hun pappa’s alle vissen hebben doorgestuurd naar de kinderhengels. Er zijn heel veel pappa’s die er zelf een of meer aan de haak zouden slaan zonder er eentje aan hun kroost te gunnen.

    Groetuh,

    Nulletje Viswater :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *