Texas dag 1

Nog even

Na een kort nachtje in Huizen waar Michel en HJ  de nacht doorbrengen bij Roel, wordt John opgepikt en met een afgeladen landrover arriveren we niet veel later op Schiphol.

Als we na een korte busreis arriveren bij de incheckbalie worden we doorverwezen naar de incheckzuilen waar je tegenwoordig prachtig en volautomatisch in kunt checken, tenminste als je reservering wordt herkend.

In ons geval was dat natuurlijk niet zo, dus hop naar de balie van de KLM waar ze ons vast verder zouden kunnen helpen. De dames achter de balie hadden kennelijk niet al te best geslapen en wellicht zaten de hoedjes wat strak om het hoofd want ze waren in ieder geval behoorlijk chagrijnig.

Na het nodige gesputter (moeilijk doen over vooraf aangemelde hengelkokers) en nadat men op het paspoort van  HJ geen ESTA verklaring kon vinden die dus ter elfder ure nogmaals moest worden aangevraagd waren we ‘erdoor’ en mochten we onze hengelkokers op een rolcontainer zetten zodat die ook met het vliegtuig mee zouden gaan.

Na afscheid genomen te hebben van Roel die op een rechtstreekse vlucht richting Houston vloog (de bofkont) gingen we op weg naar Detroit om vandaar uit naar Houston door te vliegen.

Nog even

In het vliegtuig lekker wat filmpjes gekeken, weinig geslapen en eenmaal op Detroit op zoek naar onze bagage en hengelkokers en natuurlijk proberen om door Customs en Immigration heen te komen. Wat enorm opviel waren de enorme veiligheidsmaatregelen (half uitkleden, alles uit elkaar trekken, lange rijen, domme vragen stellen)

Die domme vragen werden overigens ook aan de nederlandse kant gesteld, door mensen die normaal gesproken met een mag-lite over een nachtelijk industrieterrein rijden. Overigens hebben ze dan meestal een hond bij zich want 2 weten meestal meer dan 1.

Vliegen binnen de States is gelukkig wat relaxter, dus we hadden zowaar nog tijd voor onze eerste burger die we dan ook heerlijk naar binnen werkten net voordat we het volgende vliegtuig weer in gingen.

Flame grilled burger

De doorreis vanaf  Detroit werd nog eens wat vertraagd omdat ene B. Obama zonodig eerst wilde vertrekken en er een tijdelijk vliegverbod werd ingesteld.

Aangekomen op Houston werden voor de tweede maal onze hengelkokers in een hoek gesmeten door het uiterst gemotiveerde grondpersoneel, gelukkig was alles nog heel van binnen.

Subtiel

Roel stond ons al braaf op te wachten in een uiterst co2 neutrale minivan waar zowaar al onze spullen in pasten.

All in all stonden we dus na een strakke 17 uur op Houston, nog een uurtje naar het motel en dan lekker onder de klamme lappen duiken en meteen de dag erna vissen !

If you mow the grass and you find a car, maybe you are a redneck

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *