Soroya

Donderdag 5 Mei vertrekken John, Michel, Jeroen en Hendrik-Jan samen met nog 2 reisgenoten naar het zeevis walhalla ‘Soroya’.  We gaan hier vissen in de Breivikfjord die ligt aan het begin van de Soroy Sunde, een van de meest visrijke wateren van Noorwegen. Het doel is kabeljauw XL, heilbot en het met zeer licht materiaal bevissen van schelvis, koolvis en steenwolf.

Jeroen en Hendrik-Jan waren hier 2 jaar geleden al eerder toen zij de rit met de auto maakten maar dit keer gaan we met het vliegtuig en hopen we een stuk frisser aan te komen dan de vorige keer.  De koffers zijn al deels gepakt, van Havfiske.nl hebben we 2 heilbot lasso’s te leen gekregen om te testen en daarnaast namen we een aantal cutbait’s mee, toch zo’n beetje het meest succesvolle aas van dit moment; nou, dat willen wij dan ook wel eens meemaken!

We hopen elke dag in staat te zijn om jullie te voorzien van dagelijkse updates over de vangsten, het weer en eventuele zaken die verder de moeite waard zijn. We hebben er in ieder geval zin in :)

Bijgaand alvast wat foto’s van de vangsten van 2 jaar geleden toen we ondanks de relatief slechte omstandigheden (aanhoudend koude voorjaar en weinig stroming) toch gewoon heel erg lekker hebben zitten te vissen en vangen.

Veel van dit slag heilbotten 2 jaar terug

Maar ook serieus ‘goeie’

Serieuze zomerkabeljauwen op grote shads

Pittige drills op 10 tot 20 lbs hengels

Schelvis op een vertikaalstok is dit jaar een doel

Binnenkort nog een update vlak voor ons vertrek, wij kunnen in ieder geval niet wachten :)

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Arno schreef:

    Wat een mooi vooruitzicht mannen! Ook voor ons achterblijvers natuurlijk. Wij zullen ons vermaken met de site-updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *