Vakantie

Ook dit jaar weer op vakantie naar de plek waar we ons al jaren vermaken. Na een voorspoedige reis en het opzetten van onze nieuwe en grotere tent laat ik de boot te water en maak ik mijn karperspullen in orde. Snel een hengel parkeren op de zandplaat voor onze tent en nog twee op het talud en daarna een pilsje en naar bed.

Net als ik de laatste slok van mijn biertje neem krijg ik een piep op mijn linkerhengel die voorzien van popup boilie op de zandplaat ligt. Ik neem een kijkje bij de hengel en zie langzaam de waker omhoogkruipen en de hengeltop trekt wat krom.

Snel aanslaan en na een forse dril kan ik haast niet geloven wat er op mijn landingsnet afkomt… een snoekbaars en geen kleintje ook. Na meting blijkt de vis ook nog eens een knappe 96 cm te zijn.

Alweer schenkt dit water me een 90-er… wat is er hier allemaal wel niet mogelijk ?

Nu, daar kom ik al snel achter als ik de volgende dag met een doos shads en mijn nieuwe handgebouwde verticaalhengel de productieve stekken van het jaar daarvoor opzoek. Binnen 2 uurtjes vang ik 22 maatse vissen waaronder 4 vissen die de 70 cm overschrijden.

Knappe foto's maken blijft lastig als je alleen bent :)

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *