Onze reis naar de Ebro!

Keiharde aanbeten, ondiep, volle zon, buiten 30 graden..........

De start van onze verslagen van onze meervaltrip naar de Ebro begint met dit artikel! De komende dagen zullen we diverse verslagen van onze trip plaatsen. Het is een schitterende reis geworden waar we hard moesten werken om aan de meerval te komen, de snoekbaars helemaal los was en we diverse mooie momenten hebben meegemaakt, en…. een aantal mooie vissen hebben gevangen! We hopen dat jullie met ons op deze manier de reis mee beleven!

Na een aantal dagen van voorbereiding is het zover, we gaan vertrekken! Zoals eerder verteld gaan HJ en ik op woensdag vertrekken en volgen Roel en Arno in het weekend. We hebben daarom de materialen zo handig mogelijk verdeeld over de twee auto’s zodat wij de eerste dagen “los” kunnen en de overige materialen ingezet worden zodra we met zijn vieren zijn.

Het blijft altijd een hele operatie. Meerval, snoek, karper, varen, proviand, kookmaterialen, overnachten, aasvissen; alles bij elkaar prop je zonder moeite onze toch al niet te kleine auto’s helemaal vol…. HJ arriveert woensdagochtend rond een uur of negen en om elf uur zijn we klaar met inpakken vanuit de garage waar ik alles al gesorteerd had neergelegd. We vertrekken! Bijna 1700 km te rijden naar Playas de Chacon waar we bij Bill ons appartement en boten geboekt hebben.

Na een ommetje via de kwekerij waar we onze aasvissen gereserveerd hebben en een hartig tussendoortje bij de fritkot waar HJ zijn jeugd heeft doorgebracht gaan we kilometers maken. Antwerpen, Lille, Parijs, Orleans, Toulouse en dan door de Pyreneeen via Lleida naar de Ebro! De reis verloopt voorspoedig, zelfs Parijs gaat vlot, en we nemen regelmatig een ruime tussenstop om de benen te strekken en de vermoeidheid geen kans te geven. Wel verbazen we ons over een paar bliksemflitsen die we zien. Onweer met een heldere sterrenhemel?? Of toch iets anders……….

In de Pyreneeen stellen we vast dat er weinig sneeuw ligt. Zal het al weggesmolten zijn en het water dus koud als we aankomen? Of was er gewoon weinig sneeuw dit jaar? We zullen het snel weten! Na op de Spaanse grens nog door vier agenten aangehouden te zijn, die ons netjes vertelden dat de mistlampjes nog aanstaan, pffff, arriveren we rond zeven uur op de plaats van bestemming. Wat een genot om hier weer terug te zijn; op een uitzichtpunt zitten we even op een muurtje om alles in ons op te nemen terwijl de zon aan het opkomen is. Het meer ligt er prachtig bij en het is lekker weer.

 

De karakteristieke omgeving rond Lake Caspe

.

Prachtig bloeiende boomgaarden op de oevers, midden maart….

.

Even later ontmoeten we Bill en sjouwen we onze spullen het appartement in. Een prachtig nieuw complex met ruime appartementen en in de kelder een af te sluiten berging waar je je spullen en aas kwijt kunt. In het appartement zitten alle belangrijke voorzieningen incl diepvries en tot aan taartvormpjes :-).

De nieuwe appartementen van Bill, aan de oever van de rivier.

.

Uitzicht vanuit het appratement, alles dichtbij en goed voorzien!

.

We besluiten om niet te gaan slapen en maar gelijk te gaan vissen. Het ligt er te aanlokkelijk bij en we zijn natuurlijk benieuwd naar temperatuur van het water e.d. Om het simpel te houden pakken we een paar verticaalstokken en twee hengels met een grote shad om eventueel te meervallen en gaan we al rondvarend de structuren maar eens verkennen. Beginnend onder een rotswand op zeven meter diepte varen we rustig richting een ondiepere plaat waar meerdere boten liggen. Al snel haak ik een mooie snoekbaars die gelijk een zeventiger blijkt te zijn en als we op de ondiepe plaat zijn aangekomen volgen er al snel meerdere vissen. De vis, voornamelijk schitterend donkere mannetjes, ligt erg ondiep en na een aantal vissen besluiten we hier de volgende dag terug te komen en het ook werpend te gaan proberen.

Keiharde aanbeten, ondiep, volle zon, buiten 30 graden……….

.

Prachtig donkergekleurde mannetjes

.

en dikke vrouwtjes, kennelijk vlak voor de paai

.

deze shads waren op aan het einde van de week…………..

.

Ondiepe plekken zorgvuldig uitkammen om snoekbaars te vinden

.

Eerst maar eens verder rondvaren om ook te verkennen waar we een voerstek met pellets op willen bouwen om te kunnen meervallen wanneer ook Arno en Roel er zijn. De watertemperatuur is maar 12 graden en ondanks de hoge temperaturen zijn we er niet zeker van of de meerval al actief is. Een moeilijke keuze dus; ligt ze ondiep omdat het daar warmer is, of juist diep omdat ze nog niet actief geworden zijn? We weten het niet en omdat de vangsten van andere vissers niet bemoedigend zijn zoeken we een stek in een diepere buitenbocht ermee rekening houdend dat de vis daar overdag ligt en in de loop van de dag actiever wordt met de oplopende temperatuur. En dan onze pellets vindt, hopen we….. We plaatsen twee markeerboeitjes en beginnen de volgende dag met voeren. Nu eerst maar eens slapen!

John Smit

een boeitje markeert de plek waar we gaan starten

.

 

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. arjan schreef:

  Leuk eerste verslag, herken erg veel dingen terug. Zoals direct vissen en niet slapen na een lange rit ben blijkbaar niet de enige:P Mooie foto’s kijk uit naar de rest :D

  Groetjes, Arjan

 2. admin schreef:

  Hi Marco, wij zijn van 15 t/m 24 maart daar geweest. Gr. John

 3. hcd schreef:

  Hoi Dutchies

  mooi begin,ben benieuwd naar het vervolg.

  groet hcd

 4. marco vink schreef:

  Hallo, Jongens

  Leuk verslag ik zelf kom al jaren bij bill en het is een absolute vooruitgang deze accomodatie van wanneer tot wanneer zijn jullie geweest ik ga zelf eind van deze maand er weer heen.

  groet marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *