Mooie vis in de boot!

Twee keer dezelfde, of twee vissen tegelijk aan het jagen?

Met de oplopende temperaturen verwachten HJ en ik dat de vis nu toch echt “los” zou moeten gaan op het ondiepe. En er is dan maar één manier om daar achter te komen: lekker gaan vissen!

Niet extreem vroeg maar wel op tijd spreken we af op de trailerhelling. Als ik precies op het afgesproken tijdstip aankom ligt de boot er al in. Het is duidelijk: HJ heeft vangdrang en niet zo’n beetje ook! Ik leg snel mijn spulletjes in de boot en we varen naar het eerste plateau dat we uit gaan kammen. We vissen afwisselend met natuurlijk aas en kunstaas. Natuurlijk aas onder de dobber met de bekende snoektakel en een handhengel met de fireball montage. Kunstaas bestaat uit jerkbaits en shads.

We vissen hier een uurtje en laten ons dan op het windje afzakken naar de volgende plek waar zich altijd wel wat afspeelt. Het is een plateau van ongeveer twee meter diep met uitlopers naar diep water. We zijn er nog geen twee keer overheen gedrift als opeens hard de fireball van HJ wordt gepakt. Helaas schiet de vis in de oppervlakte los, een mooie snoekbaars verdwijnt weer in de diepte. Nog een beetje na-mopperend zien we opeens de dobber die vlakbij de fireball montage werd gesleept wegschieten. Deze vis hangt wel en na een leuke dril (zie video) licht er een mooie  snoekbaars in de boot. Toch frappant dat het waarschijnlijk dezelfde vis is die zowel fireball als dobber pakt! En anders zouden er twee tegelijk aan het jagen zijn geweest? Wie zal het zeggen.

Twee keer dezelfde, of twee vissen tegelijk aan het jagen?

Het windje steekt ondertussen aardig op en we besluiten daarom in de luwte tussen de bomen een verbindingskanaaltje te gaan proberen. Erg ondiep, maar in het verleden wel vaker goed voor succes geweest in het voorjaar. Zeker wanneer de “eerste warmte” weer in het water komt. En dat voelen we ook! Heerlijk temperatuurtje in de luwte, helemaal stil de natuur met de elektromotor, genietend van de lente die aandient en de vogels die overtrekken. HJ wijst de rietkraag aan waar hij de vorige keer een roerdomp zag staan. En we hebben het er nog niet over gehad of 30 meter verder schiet het beest het riet uit en vliegt over de bomen weg. Wat een waarneming, schitterend! Voor mij minstens 15 jaar terug sinds ik er voor het laatst één gezien heb! We dobberen rustig verder als opeens HJ een megabeuk op zijn handhengel krijgt! De vis speert er vandoor, het is duidelijk dat het om een goeie gaat. In hoog tempo leg ik het materiaal aan de kant en zet ik de videocamera aan. En dat is niet voor niets; een prachtig getekende snoek komt al snel voor het eerst aan de oppervlakte (niet gek in net een meter water…). Wat opvalt zijn de grote hoeveelheden bloedzuigers aan zijn lijf, het beest zit echt onder. We concluderen hieruit dat ze al langer strak op de grond moet hebben gelegen. De vis gaat op de foto en terug. De stemming zit er goed in. Ook al vang je ze niet zelf, het blijft toch een feest om dit soort topvissen in de boot te krijgen!

Prachtig getekende snoek in ondiep water!

We stoppen kort voor de lunch en hierna proberen we nog het een en ander op dezelfde plekken. Los van een paar korte felle tikken die niet verzilverd worden blijft vis verder uit. Geen spectaculaire aantallen dus vandaag maar wel gericht twee mooie vissen weten te vangen op de plekken waar we ze ook verwachtten. Een heerlijke dag gevist! De video geeft van een en ander nog een leuke impressie!

Gerelateerde artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *